Sluttreferat. FUVO-damene er inne i en blindgate

FUVO har møtt Sørumsand flere ganger i år og vunnet hver gang, senest i april lekte de seg til 7-0 seier. Det startet også bra i bortemøte mandag. FUVO-trener Trond Einar Finstad forteller til Nesfotballen at alt gikk etter kampplanen den første halvtimen, men så var det stopp.

FUVO ledet 3-0 etter en halvtime

• Vi ledet oppskriftsmessig 3-0 etter to scoringer av Marianne Tollhaug og ett av Anna Edvardsen. Vi var klart best, dog ikke helt opp mot «gammel stil», men mye nærmere enn de to siste kampene. Solide bakover og tryggere med ball, pluss at viljen var stor.
  • Så fikk vi 1-3 på en personlig feil, og da virket det på spillerne som om Sørumsand gikk opp til 5-0. Vi mistet rett og slett hodet i resten av kampen og det florerte med personlige feil. Alle fire målene til Sørumsand kom etter personlige feil, noe som er litt typisk for et lag i motgang

FUVO gikk til pause med tomålsledelse, etter at 45-årige Katrine Nysveen reduserte like før hvilen. Samme spiller putta ytterligere to mål i 60. og 63. minutt, og etter 73 minutter fastsatte Julie Ingjerd sluttresultatet til 4-3 til Sørumsand.

Tynn stall

Treneren sier at en tynn stall er noe av grunnen. Han har kun 14 stk i dagens stall,og når man til enhver tid har 5-6 spillere som er skadet eller må stå over trening for tiden, så blir det tynt med spillere igjen.

• Dette er selvfølgelig langt fra optimalt, men lite vi kan gjøre med nå.

Han er klar på at tapet mot Sørumsand først og fremst sitter i hodet, der selvtillit er stikkordet. Ingen spillere har noe særlig med selvtillit om dagen, og det er noe han sammen med jentene MÅ finne ut av så fort som mulig.

FUVO har under Trond Einar Finstad sin ledelse de to siste årene aldri sluppet inn mer enn tre mål før, og ei heller gitt fra seg en tremålsledelse. Laget har kun tatt to poeng på de tre siste kampene, og er nå inne i en blindgate.

• Nå er det kun å mobilisere til siste seriekamp før sommeren på lørdag. Der skal vi og må vi se ett FUVO lag som virkelig blør for drakta, sier Trond Einar Finstad avslutningsvis til Nesfotballen.

FUVO spiller ny kamp allerede førstkommende lørdag 15.juni, hjemme mot Fjellhamar

1 Gjelleråsen 10 8-1-1 38-14 25
2 Aurskog-Høland 10 7-1-2 34-19 22
3 FUVO 10 7-2-2 32-11 20
4 Sørumsand 10 4-1-5 27-29 13
5 Fjellhamar 9 3-1-5 21-23 10
6 Eidsvold Turn 10 2-3-5 12-18 9
7 Skjetten 9 3-0-6 19-32 9
8 Skedsmo 10 1-1-8 15-52 4

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Anna Edvardsen, Monica Haslie, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Aurora Folmo Myhr, Ebba Aaserud, Madelen Dahlstrøm, Marianne Tollhaug og Sara Marie Libråten.