Sluttreferat. FUVO-damene holdt lekestue og vant 9-0

Topp og bunn møttes på Funnefoss kunstgress mandag. FUVO kom til matchen med fire strake seiere og delt serieledelse, mens Skedsmo lå helt nederst.Den 7.serierunden markerte også at alle lagene har møtt hverandre og at man er ferdig med 1/3 av sesongens kamper. Det er åtte lag i årets  3.divisjon, og alle spiller tre ganger mot hverandre.

Samba-jentene fra Opakermoen

Det er ingen tvil om at FUVO er den store positive overraskelsen i årets 3.divisjon. Laget som så sent som for et par år siden endte som nestjumbo i 4.divisjon

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at laget leverte en meget god kamp og burde etter spill og sjanser vunnet mer enn 9-0.

• Vi gikk ut fra startblokkene et forrykende tempo, og første 15-20 minuttene er Skedsmo knapt over midten. Vi spiller fin fotball med gode kombinasjoner og mye bevegelse. Kunne vel ledet 5-0 halvveis ut i 1.omgang uten at noen hadde sagt noe på det. Mao en nærmest prikkfri omgang spillemessig, men skulle klart ledet mer enn 3-0.

Oda Folmo Myhr scoret fem

Finstad forteller at laget slapp seg litt mer ned i 2.omgang, noe som ofte skjer når man blir så overlegne motstanderen. Men når laget satte på turboen igjen, så hang ikke Skedsmo med i det i hele tatt. Rett og slett klasseforskjell på lagene.

• Vi scoret 6 mål i 2.omagng, hvor høydepunktet var «sleivsparket» til Oda limt oppe i krysset. Synes også det er gøy at Hilda (Stenberg) fikk sitt første mål for året etter meget pent spill

Treneren oppsummer kampen følgende:

+ Jentene står opp og jobber for hverandre gjennom hele kampen

+ Mye godt spill og gode kombinasjoner

+Full kontroll defensivt. Slipper til null sjanser imot.

+ Scorer 9 mål, noe som er imponerende uansett motstander

• Vanskelig å ta fram enkeltspillere i slike kamper. Oda (Folmo Myhr) scorer 5 mål, noe som selvsagt er imponerende. Men skal jeg ta fram den jeg synes imponerte mest i dag, må det være Aurora (Folmo Myhr). Synes hun spiller sin klart beste kamp i FUVO- trøya, og imponerer både offensivt og defensivt i denne kampen. Offensivt setter hun ofte opp angrepene som ender i sjanser og mål, og defensivt er hun som en maur og ødelegger mye av balansen for motstanderne. Helt klart flere jeg kunne dratt fram, da alle 14 spilte en god kamp i dag, sier FUVO-trener Trond Einar Finstad avslutningsvis til Nesfotballen.

Neste kamper for FUVO-damene er tirsdag 28.mai, borte mot Eidsvold Turn. Et lag de møtte i seriepremieren og vant en knepen 1-0 seier over.

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Anna Edvardsen, Unn Kristin Nordstrøm Tjong, Monica Haslie, Aurora Folmo Myhr, Ebba Aaserud, Madelen Dahlstrøm, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen og Marianne Tollhaug.

Benyttede innbyttere: Hilda Linneá Stenberg, Guro Indgjerdingen og Sara Marie Libråten