Sluttreferat. FUVO-damene slo serielederen og inntok tabelltoppen selv

Sky`s the limit

For et drøyt år siden tok FUVO over et damelag som i 2017 endte på nest siste plass i 4.divisjon. Siden den gang har laget gått fra den ene seieren til den andre. I fjor rykket de opp fra 4.divisjon etter å ha vunnet 16 av 18 kamper. Trener Trond Einar Finstad har fått inn struktur og en enorm vilje til å jobbe sammen for hverandre.

Oppkjøringen til årets sesong viste at laget har tatt enda et steg fremover som lag. Forutsetningene før toppkampen mot Gjelleråsen var klinkene klar: Med seier ville laget sende gjestene ned fra tabelltoppen og samtidig innta den selv.

FUVO – Gjelleråsen 3-2 (3-0)

Finstad forteller at han hadde litt info om Gjelleråsen og visste at de var et lag som likte å spille seg ut bakfra, samt stå høyt i banen. Planen hans var først og fremst spille sitt eget spill, men samtidig være klar over motstanderen sine styrker

• Vi gikk som vanlig ut høyt, noe også Gjelleråsen gjorde, så det ble en litt rotet kamp de første 10 min. Begge lag sleit med å etablere noe spill, men Gjelleråsen kom til en ok sjanse etter litt rot hos oss.
  • Fra 10 min og utover synes jeg vi tar over kampen, og er ganske mye bedre enn Gjellåsen fram til pause.

3- 0 til pause

Halvveis ut i første sendte lagets toppscorer, Oda Folmo Myhr hjemmelaget i ledelsen med sitt sjette mål for sesongen. FUVO-jentene fortsatte å jobbe som helter, og utkonkurrerte Gjelleråsen på både fysikk og tempo. I tillegg konsentrerte Gjelleråsen jentene/trenerne mer om dommeren, da de mente FUVO-spillerne var i overkant tøffe.

• Dette var ikke vi med på, og fikk en fordel av det. FUVO damelag spiller tøft, men fair, men fra andre lag og trenere blir vi omtalt som stygt spillende. Dette stemmer overhodet ikke, fastslår treneren.
  • Men at andre lag blir gruer seg til å møte oss, er kun positivt og noe vi ta med oss som motivasjon, sier Finstad med et smil om munnen.

Etter en drøy halvtimes spill økte Madelen Dahlstrøm til 2-0 og kun to minutter senere satte Marianne Tollhaug inn hjemmelagets tredje for kvelden.

• Jeg synes 3-0 var litt i overkant til pause, men det er ingen tvil om at vi ledet fullt fortjent.

Snøen lavet ned etter pause

2.omgangen ble en parodi av en fotballkamp. Himmelen åpnet seg og det lavet ned et tungt snøfall som gjorde forholdene meget vanskelige. Gjelleråsen reduserte like etter pause, men klarte ikke sette noe særlig trykk på FUVO før de siste femten minuttene etter at de hadde redusert til 3-2.

• Vi ble presset litt bakpå mot slutten av kampen, men samtidig scorer de på de to sjansene de har. Det er ingen tvil om at vi kampen sett under ett vinner en fortjent seier. Nå skal vi suge litt på karamellen og sjekke tabellen med jevne mellomrom et par dager, men så retter vi fokus mot neste match.
  • Før sesongen var målet å etablere oss i 3.divisjon, og kjenne litt på nivået. Målet er fortsatt det samme, men skal selvfølgelig prøve å henge oss på toppen så lenge vi kan. Jentene/damene slutter aldri å overraske, men samtidig har vi en tropp på kun 15 spillere, og er sånn sett veldig sårbare for skader. Men det som er helt sikkert er at vi har det meget moro om dagen, sier en meget fornøyd serieledertrener til Nesfotballen.
  • 1-0  24 min Oda Folmo Myhr
  • 2-0  33 min Madelen Dahlstrøm
  • 3-0  35 min Marianne Tollhaug