Sluttreferat. FUVO klatret opp på 5.plass etter fantastisk snuoperasjon

Mads Rismoen med sitt femte hat-trick for sesongen

Mot slutten av sesongen er det mange som har mye å spille for. FUVO kan for første gang på mange år kunne gå til de siste kampene med en viss ro. Bossekop på sin side måtte vinne for å ha et lite håp om å bli værende i NTL.

NTL Bossekop mot FUVO 2-3 (1-1)

FUVO har satt seg flere delmål etter at plassen var sikret og flere kunne oppnås allerede søndag. Flest poeng og beste plassering etter omlegginga i 2016 har ligget rett rundt hjørnet de siste matchene. I tillegg har laget som målsetning å ende blant de fire beste førstelagene, som gir direkteplass til 1.ordinære runde i NM 2023. Serieleder Strømsgodset 2 teller ikke med. Med Mjølner tap for Skjervøy lørdag, så ville FUVO klatre forbi dem og opp på 5.plass med seier over Bossekop.

FUVO burde ledet med et par mål til pause

Lagene følte litt på hverandre i starten, men det tok ikke lang tid før FUVO tok over initiativet. Allerede etter ti minutter luktet det straffe da Tomas Holmestad ble løpt ned bakfra etter en corner. Selv om FUVO var det beste laget så var det ingen av lagene som kom til noen store målsjanser den første halvtimen.

Etter 31 minutter vartet FUVO opp med fint spill på venstrekanten som endte med et innlegg fra Kristoffer Bugge med utsiden av foten inn i boksen til Mads Rismoen, som banket inn 0-1 til gjestene. Minuttet senere var Bugge cm fra å nå en fin pasning fra Sigurd Flekke Mathisen. Bortelaget hadde nå full kontroll på matchen og etter 36 minutter feide Noah Veiby i vei et nydelig skudd som keeper så vidt fikk ett par fingre på før den føyk videre opp i tverrliggeren. FUVO presset på for sitt andre mål og etter 44 minutter endte et frispark via en FUVO-spiller hos Mads Rismoen, som fikk ”alle sjansers mor” til å doble ledelsen, men skøyt rett på keeper fra fem meters hold.

FUVO kunne fort ledet med både to og tre mål, i stedet fikk Bossekop et feilaktig dømt frispark tre minutter på overtid. Etter litt klabb inne i boksen, klarte Vebjørn Atle Skorpen til slutt å banke ballen over målstreken til 1-1, på lagets første målsjanse i kampen.

Bossekop gikk opp til 2-1 og styrte matchen

Momentet i kampen forandret seg totalt i andre omgang. Bossekop gikk ut i hundre og kom til to store sjanser før det var spilt fem minutter. Hjemmelaget var klart best og styrte matchen. FUVO, som var gode med sitt aggressive spill i første omgang, klarte ikke komme skikkelig oppi vertene etter sidebytte. De klarte heller ikke holde på ballen eller skape noe eget spill. Etter 69 minutter endte et innlegg fra høyre inn i boksen til Bossekop sin toppscorer, Vebjørn Atle Skorpen, som satte inn 2-1 til hjemmelaget. En fortjent ledelse etter deres gode start på andre omgangen.

Mads ” The Goalgetter” Rismoen med sitt seriemål nr 20

FUVO hadde lite å by på, den eneste sjansen å skrive hjem om var en corner som keeper rotet det til for seg selv med å slå den i tverrliggere og over. Det ble litt mer futt over FUVO-gutta da Marcus Ellevold ble byttet inn med tretten minutter igjen å spille. Gjestene har hatt for vane å stå på helt til dommeren blåser i fløyta for siste gang, og denne gangen fikk de betalt for aldri å gi opp. Med kun fire minutter igjen å spille sendte Tobias Solem Karlsen en lang ball mot hjemmelagets sekstenmeter hvor Kristoffer Bugge vant en hodeduell og fikk sendt kula videre til Mads Rismoen, som dunket inn 2-2.

Minuttet senere var Tomas Holmestad raskt frempå da Bossekop forsvaret rotet det til for seg selv. Han fikk servert ballen frem til Mads Rismoen, som spurtet fra sin oppasser før han satte inn sitt og FUVOs tredje for dagen. Dette var Rismoen sitt 20. seriemål hans femte hat-trick for sesongen. Bossekop prøvde, men evnet ikke å slå tilbake. Dermed ble alle poengene med hjem til laget fra Opakermoen.  Det betyr også at FUVO sendte Bossekop ned i 4.divisjon. Dit skal også Senja, som tapte 1-0 for Mjøndalen i sin kamp denne serierunden.

Den 24 serierunden er nå ferdigspilt og FUVO kan uansett resultater i de to siste kampene, bli som dårligst nr 8 og som best nr 5.

0-1 31 min Mads Rismoen (Kristoffer Bugge)

1-1 45 min Vebjørn Atle Skorpen

2-1 69 min Vebjørn Atle Skorpen

2-2 86 min Mads Rismoen (Kristoffer Bugge)

2-3 87 min Mads Rismoen (Tomas Holmestad)

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Tobias Solem Karlsen, Noah Veiby, Thomas Brekken, Kristoffer Bugge, Oliver Nøvik og Mads Rismoen. Benken: Marcus Ellevold, Simen Høglien og Heine Risvik Paulsen