Sluttreferat. FUVO med årsverste – tapte fortjent

Fra årsbeste til årsverste

FUVO gikk fra å levere en strålende forestilling i forrige serierunde mot serietoer Skedsmo til å prestere årsverste i bortemøte med tiendeplasserte Fjellhamar. En fortjent 4-1 tap hvor FUVO-keeper Andre Thomsen i særklasse var FUVOs beste og reddet laget fra et ydmykende stort tap.

Feil på feil på feil

FUVO startet i 3-5-3 formasjon, som skulle vise seg å ikke være et vellykket trekk, sett i etterkant. Poenget var å få kontroll på midtbanen og Fjellhamar sin styrke, løpskapasiteten. I stedet falt nesbuene for eget grep. De løp ikke nok og forsvaret ble satt på prøve hver gang hjemmelaget tok steget over midtbanen.

Serielederen hadde ett skudd på mål første 45 minuttene

Fjellhamars Sondre Opland Smith var frisk fra start og ved to ganger kom han seg fri på høyrekanten og fikk feid avgårde to gode skudd som FUVO-keeper Andre Thomsen måtte ta frem sitt beste for å stoppe. I løpet av de første 45 minuttene hadde FUVO en kvalifisert avslutning på mål, et knallhardt langskudd fra Mergim Shurdiqi som gikk rett på Halfdan Roth i Fjellhamar buret.

FUVO gjorde alt motsatt av det de gjorde mot Skedsmo i forrige serierunde. De løp alt for lite, tapte nær sagt hver eneste duell, pasningene ble alt for løse og gikk alt for sjelden gang til en medspiller, i tillegg klarte ikke treeren bak å finne ut om de skulle stå høyt eller falle. Noe midtbanen også må ta sin del av skylden for. Mao helt mørkt over hele linja.

Etter en halvtimes spill vartet Fjellhamar opp med et fint angrep som endte med en 45 graders pasning fra Sondre Opland Smith til Daniel Torp Holt, som ekspederte ballen i nettmaskene. Dette ble omgangens eneste mål.

En fortjent Fjellhamar ledelse etter de første 45 minuttene, som fort kunne vært større.

Fjellhamar ledet 3-0 før FUVO fikk sitt trøstemål

Vertene startet andre omgangen som de avsluttet første, men etter 51 minutter kom Kim Brenna til FUVOs første store mulighet i kampen, men ballen ville ikke inn. I stedet så satt den i den andre enden av banen 30 sekunder senere. En rask kontring endte til slutt hos Sondre Opland Smith, som avsluttet med et godt skudd fra 16 meters hold. Ytterligere to minutter senere headet Trym Halvorsen inn 3-0 etter en godt slått corner.

Fjellhamar dominerte kampen fullstendig, men etter 66 minutter fikk Kim Brenna muligheten fra straffemerket etter en hands. Roth var på ballen, men den gikk inn. Dermed har Brenna scoret i 11 kamper på rad og er nå oppe i 31 seriemål.

FUVO var inne i matchen i en kort, kort periode, før Fjellhamar igjen tok tilbake initiativet. Martin Wiker sitt mannskap var i fullstendig oppløsning og hjemmelaget kunne fort puttet to-tre mål til før Alexander Noreddin Habibi fastsatte sluttresultatet til 4-1, med seks minutter igjen å spille.

Selv om FUVO leverte en dårlig match, må man passe på å gi kred til Fjellhamar, som på sin side leverte en meget bra kamp.

I kampen fikk to FUVO-spillere sin debut. Den tidligere tippeligaspilleren Henrik Nordnes, viste at han vil bli en solid tilvekst. I tillegg fikk den tjue år yngre Andre Jørgensen sin debut da han kom inn med ca ti mnutter igjen å spille. Han tråkket til fra start og gjorde en god debut i de minuttene han fikk.

Heldigvis for FUVO, tapte også Skedsmo sin kamp, dermed har laget fremdeles fire poeng forsprang med sju kamper igjen å spille.

1-0 32 min Daniel Torp Holt

2-0 52 min Sondre Opland Smith

3-0 54 min Trym Halvorsen

3-1 66 min Str Kim Brenna

4-1 84 min Alexander Noreddin Habibi

Neste kamp for FUVO er søndag 1.september, hjemme mot Eidsvold Turn 2

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Henrik Nordnes, Otto Dahl, Chris Lundhaug, Simen Nordnes, Fredrik Nilsen, Andreas Castilla, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Julian Paulsen, Simen Scharning og Andre Jørgensen