Sluttreferat: FUVO med sesongens femte hjemmeseier

NTL FUVO mot Tromsø 2 5-3 (1-1)

I trykkende varme ønsket FUVO gjestene fra Tromsø velkommen til kamp på Funnefoss gress mandag. Gjestene kom med et ungt og Løpssterkt lag hvor de aller fleste av var med å slå Senja 9-0 for et par uker siden. Dette var også det mange vil kalle en sekspoengerskamp hvor FUVO med seier ville få hele 11 poeng ned til lagene under nedrykksstreken.

FUVO kunne ledet med et par mål til pause, men måtte nøye seg med 1-1

Publikum fikk se en målrik kamp som FUVO holdt på å rote bort med en timinutters blackout. Allerede etter fire minutter viste Mads Rismoen seg frem da han ble spilt igjennom alene med keeper, men fra skrått hold skøyt han rett på keeper. FUVO fortsatte å kjøre kampen og etter et snaut kvarter serverte Rismoen et strålende innlegg til Kristoffer Bugge, som utrolig nok klarte å sette ballen over på plank kasse. Like etterpå traff Hassan Al-Shimary tverrliggeren. Det lå et FUVO-mål i lufta og etter 20 minutter vant Ørjan Hopen en ball langt innpå Tromsø sin banehalvdel. Han sendte kula til Kristoffer Bugge, som fant Mads Rismoen, som banket ballen i mål. 1-0 til FUVO.

Hjemmelaget var klart best og spesielt var Mads Rismoen på hugget, med flere feite sjanser, men kun ett mål til pause. Helt på tampen av første omgangen kom Tromsø 2 til sin første målsjanse i kampen, men headingen fra god posisjon gikk over. På overtid kom gjestene på en ny gjestevisitt og et litt slapt FUVO-forsvar slapp Tromsø litt for lett igjennom og Gabriel Fjelstad Olsen takket og bukket med å utligne til 1-1

Tromsø snudde 1-0 til 1-3 i løpet av ti minutter

Tromsø 2 scoret på overtid i første omgang og brukte bare to minutter på å score i andre omgang. Nok en gang var FUVO spillerne en halvmeter på etterskudd. Et innlegg endte til slutt hos Thomas Bjørgve, som sendte bortelaget opp i 1-2. Få minutter senere måtte Andre Thomsen ta frem med en kvalifisert redning. FUVO fikk lite til å stemme og etter 58 minutter så hjemmelaget ut som statister da Elias Langmo økte til 1-3.

Mads med ekte hat-trick i andre omgang

Det så ut til å rakne for FUVO, som ga fra seg både initiativet i matchen og slapp inn tre mål i løpet av en timinutters periode. FUVO skjønte etter hvert at de måtte utnytte duellspillet, da de var fysisk overlegne. Etter 64 minutter holdt hjemmelaget trykket oppe etter et langt innkast. Stian Westerheim headet ballen til Mads Rismoen, som dunket ballen kontant i nettmaskene. Målet ga FUVO-spillerne blod på tann og fire minutter senere så utnyttet Mads Rismoen en stor keepertabbe av Tromsø-keeperen. Dermed hadde FUVO tatt igjen gjestenes tomålsledelse og utlignet til 3-3.

Innbytter Simen Høglien med mål og assist

Mads Rismoen var i storslag, og etter 75 minutter kom han se fri og la inn til Niklas Brenna Karlsen, som satte ballen utenfor fra kort hold. To minutter senere vant et aggressivt FUVO-lag duell på duell og til slutt serverte Simen Høglien en fin pasning til Mads Rismoen, som satte inn sitt fjerde for dagen og tiende mål for sesongen. Vertene fortsatte å gønne på og ti minutter igjen å spille vant Rismoen en hodeduell som sendte Høglien alene med keeper. Han gjorde ingen feil og fastsatte sluttresultatet til 5-3 til FUVO.

FUVO-trener Jonny Hanssen var imponert over lagets oppheningt.
– Det ble en jobbe og krige kamp, der vi møtte en motstander som var flinke til å trille ball, har noen gode enkeltspillere som har innhopp i eliteserien og som trener 1-2 ganger daglig. I tillegg var det varmt og fuktig. Vi kjente på kroppen at vi ble slitne etter knallhard jobbing, likevel hang vi med. Vi ga oss ikke, og ble belønnet med en vakker opphenting og seier, sier en fornøyd FUVO-trener etter kampen.
Seieren førte FUVO opp på 8.plass med 23 poeng. Neste kamp for FUVO er hjemme mot Strømsgodset 2, mandag 22.august. Det er for øvrig det eneste laget FUVO ikke har vært i nærheten av å ta poeng mot.

FUVO stilte med følgende lag. Andre Thomsen, Hassan Al-Shimary Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Sigurd Flekken, Tobias Solem Karlsen, Ørjan Hopen, Oliver Nøvik, Kristoffer Bugge, Niklas Brenna Karlseno og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Marcus Ellevold og Simen Høglien