Sluttreferat. FUVO opp på tabelltopp etter seier over Rælingen

Stian Westerheim blødde bokstavelig talt for FUVO-drakta

I utgangspunktet burde FUVO utfra tabellposisjonen cruise inn til en komfortabel seier over Rælingen, som ligger fortapt som et Titanic-skip helt nederst på tabellen med kun fire poeng. På den andre siden ledet Rælingen 3-0 i våroppgjøret før FUVO våknet og snudde kampen til 5-3 seier. Det var med andre ord viktig å ikke selge skinnet før bjørnen var skutt.

FUVO-trener Martin Wiker var klar på at de bør slå Rælingen, men da måtte gutta være på og holde tempo på ball. Hvis ikke kunne man fort gå på et bananskall og tape kampen.

Brenna sendte FUVO i ledelsen på omgangens siste spark på ballen

Allerede etter et par minutter var Jullian Paulsen cm fra å gi hjemmelaget en drømmestart, men headingen ble mesterlig reddet av Rælingen-keeper Truls Ballangby Søderlund. Gjestene stilte med fem mann i forsvarsrekka og parkerte bussen foran egen sekstenmeter. Dette gjorde sitt til at FUVO sleit veldig med å trenge gjennom den trange forsvarsmuren. Etter Tjue minutter skrek imidlertid hjemmelaget på straffe etter to taklinger i løpet av få sekunder. Dommeren var av en annen oppfatning og lot spillet gå.

Rælingen var småfarlige på kontringer, men heller ikke de kom til mer enn en brukbar avslutning hvor Andre Thomsen i FUVO-buret måtte frem med fin beinparade. Det hele så ut til å ende i en målløs første omgang, men på overtid sendte Oskar Wang en glimrende bananpasning i bakrom til Kim Brenna, som kriget inn 1-0 til FUVO.

FUVO-treneren synes det var noe tamt og dødt fra samtlige spillere utpå matta. Han opplyste at Skedsmo lå under og at sjansen til serieledelse var tilstede.

Brenna misset straffe, men scoret sitt 25 mål for sesongen åtte minutter før slutt.

FUVO startet andre omgangen friskt og vartet opp med flere gode angrep som fort kunne endt med scoring. I tillegg følte laget seg snytt for nok et straffespark, men etter 70 minutter pekte dommeren på straffemerket etter at Tobias Solem Karlsen var felt. Kim Brenna gikk frem, men misset. Han fikk en ny sjanse da returen falt i beina hans, men avslutningen ble blokkert. Like etterpå handset en Rælingen-spiller, men denne gangen overså dommeren forseelsen.

Før timen av spilt måtte Stian Westerheim ut med skade i ansiktet etter en hodeduell. Inn kom Sebastian Wang, som fikk sitt første innhopp på A-laget på sju år. Westerheim fikk suret bandasje rundt hodet og kom etter hvert inn igjen. Etter kampen bar det riktignok rett til legevakta for sying.

Gjestene skjønte etter hvert at her var det muligheter for poeng, la om til 4-3-3 og presset faktisk FUVO litt over på defensiven. Kom til par brukbare avslutninger, men med åtte minutter igjen å spille vartet FUVO opp med et fint angrep som endte hos Kim Brenna på venstrekanten, han dro seg forbi sin oppasser og fra kanten av femmeteren klinket han ballen opp i motsatt hjørne. En klassescoring, en toppscorer verdig.

Rælingen viste tæl og vilje og ga FUVO kamp til døra var spikret igjen

Rælingen ga ikke opp og like etter Brenna sin andre scoring for dagen, måtte Thomsen ut i full strekk etter et godt skuddforsøk fra bortelaget. Helt på tampen av kampen kunne Brenna blitt tremålsscorer, men en god redning av Ballangby Søderlund, gjorde sitt til at kampen endte med kun 2-0.

FUVO vinner til slutt fortjent, men bunnplasserte Rælingen skal ha kred for innsatsen de la ned, spesielt i andre omgang, hvor løp og løp og løp og kjempet og kjempet og kjempet. Fortsetter de med denne innsatsen, så vil de ta mange poeng utover høsten.

FUVO-trener Martin Wiker konstaterte at det viktigste var å vinne kampen.

• Jeg synes at gutta svarte bra på pausepraten og tok tak i kampen fra start etter sidebytte. Vi holdt et bra trøkk de første tjue minuttene, men så ble vi slitne og klarte ikke fullføre helt inn. Vi tar med oss at vi tok tre poeng og inntar med det tabelltoppen etter at Skedsmo kun klarte uavgjort.
  • 45 min Kim Brenna (Oskar Wang)
  • 82 min Kim Brenna (Oskar Wang)

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Oskar Wang, Andreas Castilla, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Tobias Solem Karlsen, Julian Paulsen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Chris Lundhaug, Sebastian Wang