Sluttreferat. FUVO tapte kampen om direkte NM-plass i Mjøndalen

NTL Mjøndalen mot FUVO  2-0 (2-0)

FUVO 2 reiste til Costo Arena med et håp om at Mjøndalen 2 stilte med et litt svekket lag ala det de stilte mot Strømsgodset 2 i forrige serierunde. Det gjorde de ikke.  De gjorde fem bytter. Åtte av spillerne satt på benken mot Grorud i lørdag, hvorav fire kom innpå. Det var tydelig å se. Spesielt slet FUVO med banens beste i første omgang, Simon Assmoah Appiah.

Mjøndalen 2 best i banespillet og effektiviteten foran kassa

Gjestene fra Opakermoen var nære på å få en pangstart da toppscorer Mads Rismoen ble satt i ”en mot en” situasjon, men dessverre  gikk forsvarsspilleren seirende ut av duellen som endte i en corner. Mjøndalen 2 tok etter hvert over banespillet, men det var FUVO som kom til den neste store målsjansen etter et kvarter spill da en corner endte på hodet til Stian Westerheim, som headet like utenfor. Et ganske ungt, men ballbesittende hjemmelag var vanskelig å komme skikkelig oppi, men FUVO var på ingen måte ufarlige da de først fikk sjansen på motsatt banehalvdel.  Halvveis ut i omgangen rotet Mjøndalen-keeperen det til for seg selv. Ballen endte hos Simen Høglien, som fikk en eventyrlig mulighet til å sette ballen i nota fra 20 meter, men en forsvarsspiller kom seg raskt på rett plass og forhindret scoring.

Etter en drøyt halvtime klarte vertene å holde trykket oppe. Ballen endte hos en umarkert Andreas Fotland, som fra 18 meter feide av gårde et skudd som sneik seg inn nede ved stolperoten. 1-0 til hjemmelaget. To minutter senere endte et frispark med flipperspill inne i Mjøndalen sin femmeter, men de røde og hvite klarte ikke få ballen over streken. I stedet var det hjemmelaget som kunne gå til pause med 2-0 etter at et innlegg fra høyre endte med at en uheldig FUVO-spiller var sist på ballen før den gikk over målstreken.

FUVO best i andre omgang, men manglet det lille ekstra i avslutningene

FUVO kom til mange store målsjanser i andre omgang, og hadde fortjent en redusering. Innimellom stod spillerne i kø for å score, men mål ble det ikke. Mjøndalen 2 på sin side kom til et par gode skudd som Petter Rønningen mesterlig reddet. FUVO fortsatte gjennom hele omgangen å skape sjanser, men kom ikke nærmere en et skudd i stolpen fra Kristoffer Bugge. Uansett, FUVO-gutta skal ha kred for at de stod på til dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Plassering og poengrekord for FUVO

FUVO endte til slutt på øvre halvdel, mer presist 7 plass med 37 poeng. Dette er poengrekord for klubben etter omleggingen i 2016. De fikk også toppscoreren i avdelingen i Mads Rismoen, som med sine 20 nettkjenninger var tre mål foran nr to, Emil Åkvåg fra Gjelleråsen.

FUVO tok 4 av 6 poeng mot lagene som endte som nr 3,4 og 5

FUVO har levert en alt i alt meget god sesong, hvor de sterkeste resultatene er fire av seks poeng mot Fløya, Lørenskog og Mjølner, som endte som nr 3,4 og 5 på tabellen. I tillegg lukter det svidd av 2-1 seieren hjemme over det nest beste laget LSK 2 stilte i årets sesong.  FUVO tok minimum tre poeng mot 10 av 13 motstandere. Det eneste laget FUVO tok alle seks poengene mot var Harstad, mens man dessverre endte opp med smultring mot Strømsgodset 2, Gjelleråsen og Skjetten. Der null poeng etter to jevne kamper mot Skjetten er årets sureste.

Vi gratulerer samtidig Strømsgodset 2 med opprykket. Det klart beste laget i avdelingen. Uansett hvilken avdeling FUVO måtte komme i 2023, så blir det ikke gjensyn med verken Senja, Bossekop eller Harstad, som alle rykket ned.

14 Senja 26 5-4-17 33-80 19

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Heine Risvik Paulsen, Stian Westerheim, Marcus Ellevold, Sigurd Flekke Mathisen, Tobias Solem Karlsen, Noah Veiby, Simen Høglien, Kristoffer Bugge, Oliver Nøvik og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Thomas Brekken, Niklas Brenna Karlsen,  37-58Fredrik Lillebekk, og Torjus Murud Heiberg.