Sluttreferat. FUVO tapte, men alt håp er ikke ute

FUVO hadde muligheten til å ta grep om sin egen nedrykksskjebne hvis de slo bunnlaget Stovner i nest siste serierunde. Riktignok fikk laget to kjedelige skadeforfall i Martin Rosenkilde og Alexander Woo Enger, men de stilte med lag som burde være gode nok å slå et Stovner-lag som til tross for gode prestasjoner på eget kunstgress, fremdeles hadde til gode å vinne en seriekamp i årets sesong.

Stovner – FUVO 4-2 (3-0)

Svak første omgang av FUVO

Det var hjemmelaget Stovner som startet kampen best. De teknisk gode spillerne fikk lov til å boltre seg mot et FUVO-lag som sleit med å komme skikkelig oppi motstanderen. Etter 14 minutter fikk Stovner et frispark fra skrått hold som Andre Thomsen måtte gi retur på. Ballen endte nær sagt selvfølgelig hos en Stovner-spiller (Osama Zariouh), som banket inn 1-0 til hjemmelaget. Laget fra Opakermoen ble løpende imellom og etter 33 minutter var det dags for 2-0. Stovner-spillerne trillet ballen til hverandre uten at noen fra FUVO klarte å få tak i den, det til tross for at de hadde mer enn nok spillere inne i egen boks. Kula endte til slutt hos en umarkert Saif Haydar Jafar, som sendte ballen mot målet der en FUVO-spiller kom i hundre og sendte den videre inn i nettmaskene.

Rett før pause tok Jafar med seg ballen fra egen banehalvdel og «suste» forbi den ene FUVO-spilleren etter den andre som varm kniv i smør, før han dro av Thomsen og satte ballen i det tomme buret. En fortjent Stovner ledelse til pause, etter en svak omgang av bortelaget. Eneste trøsten var at Nybergsund lå under 0-2 til pause i sin kamp mot Gjøvik-Lyn. (endte til slutt 0-3)

Thomsen skadet i sin 199 a-kamp for FUVO

Andre Thomsen ble skadet i det Stovner gikk opp til 3-0 og måtte erstattes av Kristian Rud, som dermed fikk sin debut i FUVO-drakta.

Vant 2.omgangen 2-1, men misset også på straffespark

FUVO bestemte seg i pausen for å gå høyere opp på banen og gjøre et hederlig forsøk på å ta igjen Stovner. Dessverre gikk det ikke mer enn fem minutter før vertene enkelt spilte seg gjennom og økte til 4-0. Målscorer var Luka Fajfric  Etter det fjerde målet klarte FUVO å tilrive seg et lite initiativ i kampen. Noe som trolig også hadde sammenheng med at Stovner følte at seieren var i boks. Og “litt liv” i kampen ble det også etter 65 minutter da Kim Brenna ble felt og selv satte straffesparket sikkert i mål. Fem minutter senere pekte dommeren nok en gang på straffemerket etter at Nicklas Brenna Karlsen var blitt felt inne i boksen. Denne gangen gikk straffesparket fra Brenna dessverre for han og FUVO sin del, noen få cm på feil side av stolpen. Med mål der, kunne det virkelig blitt en spennende avslutning på kampen.

FUVO jaget nok en redusering, men klarte ikke å sette Stovner-keeperen på de største utfordringene. Men de skulle allikevel score ett mål til. I kampens siste spilleminutt sendte Thomas Brekken en lang ball frem til Mads Rismoen, som vant duellen med to forsvarsspillere før han satte ballen i mål. Rismoen ville hente ballen raskt, men i iveren etter å få satt i gang spillet igjen kjappest mulig, så pådro han seg sitt andre gule kort, som igjen resulterte i rødt kort.

Kampen ebbet ut med 4-2, trøsten får være at FUVO vant andre omgangen 2-1 og tok ett mål innpå Nybergsund på målforskjellen, men alt i alt var dette en svak forestilling av bygdas flaggskip.

Før den siste serierunden ligger Nybergsund over nedrykksstreken med 8 poeng og 13 minusmål, FUVO har samme poengsum, men har 15 minusmål.  Det kunne fort vært likt, for det var ikke bare FUVO som misset på straffespark, det samme gjorde Gjøvik-Lyn. Bak disse lurer Stovner, som også kan karre seg over nedrykksstreken, men er da avhengig av at de slår Elverum, samtidig som Nybergsund må tape og FUVO i beste fall spiller uavgjort.

1-0 14 min Osama Zariouh

2-0 33 min Saif Hydar Jafar

3-0 44 min Saif Hadar Jafar

4-0 50 min  Luka Fajfric

4-1  65 min str Kim Brenna

4-2 90 min Mads Rismoen