Sluttreferat: FUVO tok sin 20. seier for sesongen

FUVO hadde to mål for dagen da de reiste til Sørumsand for å avslutte en sesong som går inn i historiebøkene for laget fra Lompemoen. Reise kjerringa etter det forsmedelige tapet for R&Å sist, men mest av alt vinne kampen for legenden Chris Lundhaug, som spilte sin 237 og siste a-kamp for FUVO.

Brenna brukte 9 minutter på å sette inn sitt mål nr 200

En meget god oppvarming ble etterfulgt av en god start der FUVO tok tak i kampen fra første spark. 9 minutter ut i matchen dro Kim Brenna seg innover og med venstre beinet sendte han i vei en markkryper som sneik seg inn ved stolperoten. Målet var til stor lettelse for Brenna, som dermed rakk å score sitt mål nr 200 for klubben før årets sesong var over.

Nesbuene fortsatte å kjøre kampen, og minuttet senere burde Mergim Shurdiqi økt ledelsen da han kom alene med hjemmelagets sisteskanse, men ble litt cocky og prøvde å kjippe ballen over keeper. En som imidlertid ikke lot seg be to ganger når sjansen bydde seg frem igjen var Kim Brenna. I det Kampuret var på vei inn det 12. spilleminutt, kopierte han det det første målet. Dermed stod det 2-0 til FUVO før kvarteret var spilt.

FUVO med tomålsledelse til pause

Hjemmelaget hadde overraskende lite å by på. De prøvde å slå tidlig langt utpå sidene for så å utfordre backene, men det var for dårlig fart og beslutsomhet, noe som gjorde at det som oftest endte i ingenting. De prøvde også å angripe sentralt, men fant ikke medspillere og det hele rant ut i noen småfikse forsøk som FUVO forsvaret enkelt ryddet opp i.

Storscorer Brenna skulle komme til sin beste sjanse etter 27 minutter, men en meget god redning av Sørumsand keeper Kristian Heier Myrvang gjorde sitt til at gjestene ble stående med kun to scoringer til pause. Dessverre måtte gjestenes Ole Kristian Myhre og Mergim Shurdiqi forlate banen i første omgang med skade, noe som gjorde sitt til at FUVO klarte å holde trøkket like godt oppe.

Sørumsand trøkket FUVO bakover i andre omgang

Det var et mye friskere hjemmelag som inntok den fine kunstgressmatta etter sidebytte. Allerede etter to minutter smalt det i nettveggen til FUVO-keeper Andre Thomsen. Like etterpå måtte Thomsen ta frem sitt beste for å forhindre scoring.Vertene hadde mye ball, og det luktet en redusering i lufta. Nærmest kom de etter 66 minutter da Marius Kornbakk fikk en eventyrlig mulighet til å sette ballen i nota fra to meters hold, men en god defensiv jobb av Even Myren Nybø gjorde sitt til at Sørumsand aldri kom skikkelig inn i matchen resultatmessig.

Etter 73 minutter var det i stedet FUVO som mot spillets gang økte til 3-0. Julian Paulsen vant Kim Brenna, som parkerte Sørumsand stopperen, rundet keeper og satte ballen i det tomme buret. Sørumsand skulle få sitt trøstemål. Med fem minutter igjen å spille kom de på en god kontring som endte med et innlegg hvor en FUVO-spiller var uheldig og satte ballen i eget nett. Kampen ebbet noen minutter senere ut med 3-1 seier til FUVO.

Etter 26 serieomganger skilte det hele 10 poeng fra FUVO til Skedsmo og hele 14 ned til Kløfta på 3.plass.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Marius Nordby, Stian Westerheim, Ovar Skjevdal, Chris Lundhaug, Ole Kristian Myre, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Andreas Castilla,, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Even Myren Nybø, Simen Scharning og Andre Jørgensen