Sluttreferat: FUVO vant og klatret opp på trygg plass

Tobias Solem Karlsen blir her gratulerer av resten av lagkameratene etter sitt drømmetreff

Både FK Toten og FUVO var før sesongen tippet å kjempe for tilværelsen i Norsk Tipping-lIgaen. Med andre ord så var dette en typisk sekspoengskamp. Med seier til hjemmelaget ville det skille ni poeng mellom lagene, men det kun ville skille tre poeng med FUVO seier. Trener Tommy Grønvold var derfor veldig klar på at dette var en kamp FUVO MÅTTE vinne.

FK Toten – FUVO 2-4 (1-2)

Det ble tidvis en rotete kamp, men også sjanserik og ikke minst en nervepirrende avslutning. Innsatsen til lagene var det heller ikke noe å utsette på. Allerede i startminuttene fikk man et varsel om at dette ikke kom til å bli en målløs kamp.

Brenna åpnet scoringskontoen

Etter ti minutter endte en corneravklaring hos Nicklas Brenna Karlsen, som feide til på direkten. Dessverre traff ballen et Toten-bein og ballen sneik seg på utsiden av stolpen. Der kunne det fort stått 0-1. Kim Brenna kom etter hvert til et par brukbare forsøk, det samme gjorde Toten med et par knallharde skudd fra distanse. Finspillet så man lite til, men FK Toten spiller nr 7 Daniel Kraska og nr 25 Filip Burkhardt var spillere som tidvis viste hvorfor de har spilt på et høyt nivå i Polen.

33 minutter ut i matchen sendte FUVO-keeper Andre Thomsen en lang ball frem til Kim Brenna på venstrekanten. Han dro seg innover før han sendte i vei en Brenna-spesial, dvs ballen tilbake der den kom fra. 0-1 til gjestene. FUVO var nå inne i sin beste periode i matchen og rett etter scoringer var Nicklas Brenna Karlsen kun en meget god redning av Totens sistekanse fra å øke ledelsen. Sju minutter før pause klarte FUVO å bite seg fast inne på Toten sin banehalvdel. Et innlegg endte til slutt hos Kristoffer Bugge på kanten av sekstenmeteren. Med sitt andre touch satte han ballen kontant nede i hjørnet. Dermed stod det 0-2 til Tommy Grønvold sine gutter.  FUVO trøkket skikkelig på og kunne fort scoret både ett og to mål til før pause. Men to minutter før pause fikk FK Toten frispark som gikk rett i muren og til en FUVO-spiller, som dessverre traff feil og ballen trillet til Daniel Kraska som fikk en enkel oppgave med å redusere til 1-2.

Tobias Solem Karlsen med het kandidat til årets mål

Hjemmelaget startet best i andre omgang. FUVO kom aldri skikkelig inn i rytmen og etter to-tre gode muligheter så utlignet Sander Imerslund Harefallet til 2-2 etter 55 minutter. Vertene presset laget fra Opakermoen på defensiven og kunne fort med litt hell satt inn sitt tredje for dagen. FUVO kjempet seg etter hvert tilbake i kampen. Det hjalp også på at Mads Rismoen kom inn og vant en del hodedueller både i forsvar og angrep. Det sammen med at laget viste en enorm moral og lysten på å vinne lyste etter hvert i øynene på FUVO-gutta. Med ti minutter igjen å spille snappet Tobias Solem Karlsen ballen fra en FK Toten spiller på midtbanen. Han fant Kim Brenna utpå venstre, som skled fremover før han feide ballen i mål. To minutter før slutt endte ballen på nytt hos Tobias Solem Karlsen på midtbanen, men denne gangen valgte han å lade børsa og feie av gårde et kanonskudd fra 50 meter som keeper ikke klarte å reddet. Kampens desiderte godbit og kampens siste mål.

Dermed kunne FUVO for første gang på godt over 21 måneder juble for seier. Siste seier kom for øvrig 13.oktober 2019, borte mot Sørumsand, men denne seieren smakte nok et lite hakk bedre. Med sesongens tre første poeng i boks så klatret laget samtidig over nedrykksstreken.

Neste kamp for FUVO er nok en meget viktig kamp. På lørdag tar de nemlig i mot Ull/Kisa2 til en ny såkalt sekspoengskamp.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Stian Westerheim, Martin Rosenkilde, Thomas Brekken, Fredrik Nilsen, Sondre Emilsen, Tobias Solem Karlsen, Alexander Woo Enger, Kristoffer Bugge, Kim Brenna og Nicklas Brenna Karlsen.

Benyttede innbyttere: Mads Rismoen, Eiven Solberg og Kyre Klo Pedersen

FK Toten supporterne klinket til med pyro og sanger gjennom hele kampen. Morsomt!