Sluttreferat.Ny seier til FUVO-damene – fremdeles ubeseiret på hjemmebane

FUVO-damene imponerte

FUVO-damene har funnet tilbake til godformen de hadde i starten av årets sesong. FUVO-trener Trond Einar Finstad sier at han sett fremgang på både bane og trening i det siste, som igjen har medført til gode resultater. Mandag var det dags for det tredje møte mot Eidsvold Turn, ett lag de har slitt veldig med i de to første matchene. Riktignok ble det 1-0 seier i seriepremieren og 1-1 borte i mai, men det var to jevne kamper som kunne bikket begge veier. Da lagene møttes denne gangen på Funnefoss kunstgress var det aldri noe tvil hvor seieren skulle ende.

Burde ledet mer til pause

FUVO tok tak i kampen fra start og etter 6 minutter fikk laget frispark helt nede ved hjørnestolpen. Et godt frispark fra Oda Folmo Myhr føyk over gjestenes keeper og inn i nettmaskene. Hjemmelaget vartet opp med gode kombinasjoner og hadde fin flyt i spillet. De rett og slett spilte til tider ut Eidsvold Turn. Oda Folmo Myhr var nære på å doble ledelsen, men tverrliggeren stod i veien. Vilde Rustad Nilsen hadde også muligheten til å score da hun kom alene med keeper, men Eidsvold Turn-keeperen kom ut av duellen som vinner.

FUVO leverte en god omgang, var klart best, men det ble med det ene målet i første omgang.

Oda Folmo Myhr scoret tre

Andre omgangen var så vidt i gang da hjemmelaget holdt trøkket oppe etter et innkast. Ballen endte til slutt hos Anna Edvardsen, som fra kanten av sekstenmeteren klinket ballen knallhardt i lengste hjørne. Like etterpå ble Vilde Rustad Nilsen spilt igjennom, men avslutningen traff stolpen. Oda Folmo Myhr fulgte imidlertid opp og kriget ballen over målstreken. 3-0 til FUVO.

Vertene var ikke helt ferdigscoret. 68 minutter ut i kampen ble Ida Nilsen Bergersen lagt i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Oda Folmo Myhr gikk frem og plasserte ballen rolig tilside for keeper og inn i mål. Dette var hennes 21. seriescoring for sesongen. Dermed har hun like mange som hun scoret i hele fjoråret. Kun Katrine Nysveen (26 mål) fra Sørumsand har scoret mer i 3.divisjon

Et kvarter før slutt fikk Eidsvold Turn sitt trørstemål, da Frøydis Waaler skrudde en corner rett i mål.

FUVO har nå tre strake seiere og står med imponerende 6-2-0 på hjemmebane. Det betyr også at de er i ferd med å sikre en topp tre plass, med muligheter for å klatre ytterligere en plass hvis formen fortsetter.

FUVO-trener Trond Einar Finstad konstaterte at jentene leverte en meget god kamp, den beste på lang tid.

• Jeg føler at vi er «på» fra start og leverer 75 meget gode minutter. Har et kvarter hvor vi glemmer hva som fungerte, men alt i alt en meget god kamp av samtlige.

Neste kamp for FUVO er borte mandag 16.september, borte mot serietoer Aurskog-Høland

FUVO stilte med følgende lag: Tine Ihlang, Ida Johannessen Haugan, Anna Edvardsen, Monica Haslie, Oda Folmo Myhr, Vilde Rustad Nilsen, Aurora Folmo Myhr, Ebba Aaserud, Madelen Dahlstrøm, Sara Marie Libråten og Ida Nilsen Bergersen.

Benken:Lena Sofia Johanesn, Unn Kristin Nordstrøm Tjong og Sofie Togstadhagen Vestrum