Sportsklubben Hvam 09

Ingen god dag for Tony Kristiansen og resten av Hvam-gutta

5.div    Hvam – Blaker 0-9 (0-3)

Hvam startet sesongen med en strålende 3-1 seier over Bjerke, men har fått det tøft i de neste kampene. Etter tapet for Gjerdrum sist, så var det en revansjelysten gjeng som denne uken gjorde seg klare for hjemmemøte mot Blaker. Ett lag sjeldent møte mot et lag de sist spilte mot i serien i 1980. Da rykket Hvam ned fra 7.div, mens Blaker rykket opp. Siden har lagene aldri spilt i samme divisjon.

Det skulle bli et vondt møte!

Hvam sliter i motbakke om dagen

Hvam er kjent for sitt gode offensive spill og har spillere som Simen Lirio og Henning Torgnesskar som kan avgjøre matcher på egen hånd. Når disse ikke er i toppslag, så sliter Hvam. Mot et opprykksjagende Blaker-lag tok det åtte minutter før gjestene tok ledelsen ved målgarantisten Lars-Eirik Svardahl. Et nydelig frispark fra kanten av sekstenmeteren ble satt oppe i motsatt vinkel. Hjemmelaget hang brukbart med i starten, men det skulle raskt vise seg at dette kom til å bli enveiskjøring mot Henrik Risvik Paulsen i Hvam-buret.

Vegard Gjelsvik økte til 0-2 på en glimrende kontring og Martin Nordseth sørget for 0-3 før halvtimen var spilt. Dette var også resultatet da lagene gikk til pause.

Enveiskjøring

Andre omgangen ble et sørgelig kapitel sett med Hvam-øyne.  Det var som å se et godstog kjøre over en liten mus. Før det var spilt ti minutter hadde Lars Eirik-Svardhal og Viktor Wikstrøm punktert kampen. Blaker fortsatte å kjøre over et blodfattig Hvam-lag og etter 70 minutter økte Martin Mathisen til 6-0. Gjestene var på ingen måte ferdigscoret og med ti minutter igjen så dags for Blaker sitt sjuende mål, denne gangen signert Viktor Wikstrøm. Helt på tampen av oppgjøre satte Remi Myhrer inn det åttende og på overtid fastsatte Wikstrøm sluttresultatet til 0-9 med sitt tredje mål for kvelden.

Man må helt tilbake til august 2007 for å finne et større tap for Hvam. Da tapte de 13-2 i en 6.divisjonskamp borte mot Bjerke.

Neste kamp for Hvam er 16.mai, hjemme mot Skedsmo 2

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Anders Norum, Sebastian Wang, Simen Holter, Simen Lirio, Even Dahl, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Tony Kristiansen, Thomas Wiksaas og Henning Torgnesskar. Benyttede innbyttere: Vegard Berg, Jone Risvik Paulsen og Sebastian Munthe Øvrum