Sterk hjemmeseier i seriepremieren av opprykkskongen Hvam

Thomas Wiksaas satte inn Hvam sitt første mål i 5.divisjon

5.div  Hvam – Bjerke 3-1 (1-0)

Pilen har pekt en vei for Hvam de siste årene, og det er oppover. Tilbake i 2015 spilte laget i 9.divisjon og siden den gang har laget rykket opp fire ganger, senest i fjor da laget rykket opp fra 6.divisjon. Det som er morsomt er at det er en god del av spillerne som har vært med på hele reisen.

Laget har fått inn gode forsterkninger i blant annet Simen Liro og Simen Scharning, men er ikke spådd noen toppplassering. I en av de siste treningskampene ble det 6-2 tap mot FUVO 2. Tirsdag var det dags for årets første seriekamp i 5.divisjon.På den andre siden stod et Bjerke-lag som endte midt på tabellen i fjor etter å ha avsluttet sesongen med tre solide seiere.

Wiksaas med årets første Hvam scoring

Kampen åpnet litt forsiktig med to lag som hadde veldig lyst til å komme fra matchen med poeng i sekken.  Etter hvert som omgangen gikk fremover så fikk hjemmelaget mer og mer tak om matchen og etter 35 minutter så var det dags for årets første mål på Hvam kunstgess. Signert lyntoget Thomas Wiksaas.

Hvam gikk til pause med 1-0 ledelse og 67 minutter ut i andre omgangen så var det tid for årets første nettkjenning for fjorårets toppscorer i 6.divisjon, Henning Torgnesskar. Dermed stod det 2-0 til vertene. Bjerke kjempet som løver for redusering og ny spenning i kampen, men Hvam lå godt i ramma og forsvarte seg meget godt. Gjestene fra Maura klarte å finne veien til nettmaskene en gang i løpet av kampen, men det var ikke nok til poeng siden Hvam-gutta putta tre. Det siste målet ble satt inn av innbytter Stian Bøsterud.

Med 3-1 seier så har Hvam fått den gode sesongstarten de håpet på. Neste kamp er tirsdag 25.april, hjemme mot Bøn

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Simen Andreassen, Anders Norum, Julian Risvik Paulsen, Simen Scharning, Even Dahl, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Henning Torgnesskar, Simen Lirio og Thomas Wiksaas. Benken. Stian Bøsterud, Vegerd Berge, Tony Kristiansen, Jone Risvik Paulsen, Sebastian Wang, Sivert Søreide og Sebastian Munthe Øvrum