Strålende Tour de France av Amund Grøndahl Jansen

(foto Procycling)

Fire etappeseiere og 3.plass sammenlagt 

Nesbuen Amund Grøndahl Jansen har for andre året på rad levert en strålende Tour de France og hjulpet sine lagkamerater i Team Jumbo-Visma til fire etappeseiere og ikke minst klart å fått Steven Kruijswikjk inn til en 3.plass sammenlagt.

Team Jumbo-Visma startet touren med å vinne 1.(Mike Teunissen), 2(Lag temp), 7. (Dylan Groenwegen) og 10. etappe (Van Aert Wout). Med det så vant laget flest etapper av samtlige lag.

25-åringen fortalte sent søndag kveld til TV2 at han var strålende fornøyd med de ti første dagene av touren, og at han og laget etter det fokuserte mye på å hjelpe Steven Kruijswijk opp til en topplassering sammenlagt. Samtidig var han litt småirritert på at han ikke klarte å hjelpe Dylan Groenwegen inn til seier på den siste etappen. Totalt sett så han seg nødt til å våre meget fornøyd med årets Tour de France.

På den siste etappen lå Dylan Groenwegen lenge an til å vinne den prestisjefylte etappen inn Champs-Elysées, men Caleb Ewan sneik seg forbi han like før målstreken. Dermed måtte nederlenderen nøye seg med 2.plassen.

Haga-gutten pratet også med Procycling, hvor han sa følgende:

 • Å endelig havne på podiet betyr ekstra mye. Det er stort. Spesielt for Steven som har jobbet veldig hardt i mange år og har vært så nærme som for eksempel det han var i giroen med å nesten vinne der.
 • Jet tror vi begynner å etablere oss blant topplagene, Det tror jeg det ikke det er noen tvil om, konstaterte lagets norske mester

Sammenlagt endte Amund Grøndal Jansen på 140.plass, plassen bak Aleksander Kristoff.

 

Denne artikkelen er sponset av

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg