Strålende vingspill da Haga J15 vant tok sin andre strake seier

Vingenes aften i Hølandshallen

Jenter 15 år Høland/Bjørkelangen 2 – Haga 15-17 (9-8)

Søndag tok J15 turen til Hølandshallen for høstsesongens siste kamp. Høland/Bjørkelangen 2 lå helt sist, så en del av oppgaven var å passe på at man ikke gikk i undervurderings-fella. Det kan vi vel ikke si at vi lyktes med i første omgang. Høland presset spillet inn i midten, både i forsvar og i angrep. Dermed ble det vingenes aften i angrep og spesielt på høyresiden fikk vi mange sjanser. Forsvarsmessig slet vi litt med hjemmelagets langskudd i første omgang og fremover satt ikke spillet helt. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 9-8 ledelse.

Det ble en liten “skyllebøtte” i pausen, for det som ble prestert i første omgang var ikke bra nok. Jentene responderte og gikk rett i ledelsen. I forsvar stod jentene godt og hjemmelaget måtte skyte fra veldig dårlige posisjoner. Fremover rullet vi mye ut på høyrekanten, noe som passet Emma Thaweenan godt. Emma T har kun spilt håndball i et snaut år og har aldri scoret før. Vi har sett på trening at det kun var snakk om tid, og når det først løsnet, så løsnet det skikkelig. Emma T ble toppscorer med 5 mål. I tillegg til Anes 2 mål fra høyrekanten kan vi trygt fastslå at det er ny rekord i antall mål fra høyrekant.

Haga hadde god kontroll utover i andre omgang og drøyt 3 minutter før slutt ledet vi med 6 mål. Derfra og ut sa det stopp i angrep, dvs vi kom til sjansene men greide ikke å få ballen i mål. Hjemmelaget fikk pynte litt på resultatet på slutten, uten at det ble spennende. Det endte 15-17.

Haga stilte med følgende lag: Sara Elise Aanerud (keeper), Isabell Simonsen (keeper og utespiller), Karoline Kvernhaug, Selma Gribsrød Schøyen, Emma Thaweenan Thoresen (5 mål), Julie Walseth (2), Caroline Caspersen (1), Hanne-Marie Belsjø Thorud, Luna Aakervik Øyan (2), Adele Jacobsen (1), Emma Holmøy (1), Selma Holmøy (3), Ane Alexandra Hjemmen (2)