Super innsats da Fenstad FK jenter 11 år spilte sin første hjemmekamp for året

Kampreferat Fenstad FK – Lørenskog 2 J11

Det var duket for årets første kamp på Fenstad Stadion, og Fenstad jenter 11 år tok imot Lørenskog 2 til serieåpning i avdeling 3. Kiosken serverte nystekte vafler og kaffe, publikum strømmet til og sola skinte noe som gjorde rammene rundt kampen optimale.

Fenstad jentene var spent før kampen, men var fokuserte og klare i det dommeren blåste i gang kampen. FFK var mest påskrudde i starten og presset Lørenskog høyt og ga de lite rom og muligheter. Kampen vippet frem og tilbake uten de store sjansene, frem til Thea Aurora Austad fyrte av gårde et skudd som gikk i bue over Lørenskog keeperen og til 1-0 ledelse.

Kort tid etter økte Sofie Skovereng hjemmelagets ledelse til 2-0 med et skudd fra skrått hold som lurte seg inn ved stolperota, og lagene kunne etter hvert gå til pause.

Fenstad jentene startet 2 omgang der de slapp før pause og fortsatte med det gode defensive spillet. Lørenskog kom allikevel til noen gode sjanser. Litt imot spillets gang stod Emma Skovereng på rett plass da hun smalt inn 3-0 rett i krysset etter fint forarbeid og pasningsspill. Like etter var det fortjent gjestene sin tur til å endelig få en ball i nota etter flere store sjanser, men FFK ville det annerledes og Sofie Skovereng kunne på nytt øke ledelsen til 4-1 etter strålende forarbeid av Julie Egeness Gelsdorf.

FFK hadde veldig mye fint pasningsspill gjennom hele kampen, og det var tydelig at det de hadde øvd på under treninger fungerte i kampen. 5-1 ble scoret av Angelica Folke-Olsen og helt mot slutten kunne Lørenskog redusere til 5-2 etter en flott og velplassert scoring, noe som også ble sluttresultatet.

Alt i alt en god kollektiv seier, men FFK treneren vil trekke frem den gode defensive jobben laget gjorde sammen med keeper Lotte Clason Engebretsen som ved flere anledninger vartet opp med en rekke gode tv redninger som holdt FFK inne i kampen.