Surt ettmålstap for R&Å juniorjenter

Juniorjenter Nivå 2 B1 sluttspillet R&Å – Langhus/Oppegård 24-25 (15-12)

Juniorjentene til R&Å har gjort det meget bra så langt i årets sesong og var små favoritter før møted med Langhus/Opppegård hjemm i Neshallen. En kamp som skulle bli meget spennende.

Med seier ville R&Å klatre helt opp på andre plass, men flere av jentene kom rett fra damekamp og var nok litt slitne i både hode og kropp.

Tremålsledelse til pause

Det var en jevn start på oppgjøret, men på stillingen 6-7 etter tretten minutter våknet R&Å-jentene til live. Julie Heiberg klinket til med tre på rappen, i tillegg scoret Hedda Rønaas og Emma Holtung Lundell hvert sitt. Dermed hadde de snudd ett mål under til 11-7 ledelse. Langhus/Oppegård kjempet seg tilbake og reduserte til 11-10, men en god avslutning av hjemmelaget gjorde sitt til at de kunne gå i garderoben etter de første 25 minuttene med 15-12 ledelse.

Midtperioden i andre omgangen ødela alt

R&Å fikk en god start på andre omgangen, men på stillingen 19-15, så gikk alt i stå. Rullgardina gikk ned og Langhus/Oppegård vant den neste timinuttersperioden med hele 1-8. Det betydde at gjestene hadde tatt tilbake ledelsen for første gang siden starten av matchen. Hjemmelaget klarte etter hvert å krige seg tilbake i kampen. De øynet håp om poeng da bortelaget fikk en tominutter på stillingen med fem minutter igjen å spille. Dessverre kom de aldri nærmere enn 23-24 og det meste av håp ble også borte da de selv pådro seg en tominutter rett før slutt. Riktignok scoret R&Å kampens siste mål, men det var ett mål for lite til å få med seg poeng fra kampen.

Kort vei opp til andreplassen

R&Å ligger på femte plass med 9 poeng, men har kun to poeng opp til Halden på andreplass, som også har to kamper mer spilt. Neste kamp for Årnes-jentene er tirsdag 21.mars, hjemme mot  laget med det lange navnet Hasle-Løren/Linderud/Linje 5 2.

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæther, Ida Kristine Løse, Emma Bekkeli (3), Martine Aas Railton (4), Mathilde Aune Arnstad, Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Hedda Rønaas (2), Julie Heiberg (6), Thea Elise Lien Stenseng (1), Emma Holtung Lundell (8)