Tidligere 1.runde i NM kamper for FUVO

Bildet er fra 1983 hvor vi ser FUVO-kaptein Terje Fossum ønske KIL-kaptein Even Pellerud lykke til. Kjell Hansen dømte kampen

FUVO har i nyere tid vært i 1.runde i NM ved fem tilfeller før dagens match mot LSK. Første gangen, tilbake i 1983, er trolig den gangen de var nærmest en cupbombe, men de har alltid klart å gi cupmotstanderen kamp helt til døra. Her kan dere lese noen korte referat fra de tidligere kampene.

1983 FUVO-KIL 0-1

FUVO har fem ganger før nådd første offisielle runde i Norgesmesterskapet. Første gang var i 1983 da Kongsvingers Erik Nystuen ble matchvinner da han scoret kampens eneste mål etter en halvtimes spill. I følge referatet fra Raumnes, følte FUVO seg snytt for et straffespark i kampens siste minutt. Det var i følge avisen en morsom og innsatsfylt kamp, men selv om både FUVO og Kongsvinger spilte mye bra teknisk fotball, var det så avgjort Opaker Skolekorps som spilte best. Korpset spilte før kampen og i pausen.

Glåmdalen påpekte at Åge Fossum skulle hatt straffe. Det hadde han nok fått på et tidligere tidspunkt. Samtidig mente avisen at dommer Kjell Hansen hadde for stor respekt for KIL-spillerne.

FUVOs lag 1983: Terje Tønnesen, Josh Skeie, Svein Bergersen, Johnny Holm, Åge Fossum, Roger Myrbråten, Terje Fossum, Ronny Ringstad, Bengt Ilseng, og Tore Thomsen. Benyttede innbyttere var Rolf Nordberg og Finn Granli

Kongsvinger stilte med følgende lag: Gjermund Østby, Roy Holt, Even Pellerud, Terje Holt, Eirik Jansen, Erik Nystuen, Knut Nordnes, Vidar Sannerud, Tore Kordahl, Morten Nystuen og Øyvind Tomteberget.

2006 FUVO – Moss 2-4

I 2006 kjempet FUVO seg til første ordinære runde etter en kronglete vei i andre kvalik runde mot Fet. Første gang man prøvde å avikle kampen på Lillestrøm std, gikk lyset et kvarter før slutt på stillingen 2-0 til FUVO. Etter mye om og men bestemte NFF for at kampen måtte spilles på nytt. Denne gangen gikk kampen på Fets opprinnelige hjemmebane, Fedrelandet. Sluttresultatet ble 1-1 eeo og kampen måtte avgjøres på straffer. Fet bommet på en og jubelen var stor i FUVO-leiren da Mathias Onsrud satte inn FUVOs femte strake, og med det klar for første ordinære runde for andre gang i historien.

FUVO trakk Moss, som året før kom til semifinalen i cupen, men som de siste sesongene hadde spilt i Adeccoligaen. Bortelaget gikk kjapt opp i ledelsen, og økte til 0-2 etter en halvtimes spill. Øystein Julsrud reduserte på straffe i starten av andreomgang, før Moss på nytt økte til 1-3. FUVO var helt klart med i kampen og etter 68 min scoret Julsrud på nytt da han satte et lurt frispark i mål, mens Mosseforsvaret dreiv å satte opp en mur. Hjemmelaget jaget utligning og ekstraomganger, i stedet fastsatte den tidligere Vålerenga spilleren Knut Hovel Heiass sluttresultatet til 2-4 i kampens siste minutt.

FUVOs lag 2006: Cato Flatner, Ludvig Skovereng, Trond Einar Finstad, Sindre Hovland, Alex Jacobsen, Andre Woldsnes, Mathias Onsrud, Roger Berøy, Magnus Thesen, Kristian Aarem, Øystein Julsrud. Benyttede innbyttere: Daniel Emanuelsen og Steve Johnsen

Moss stilte følgende lag: Joacim Heier, Anders Juliussen, Fabien Vidalon, Tom Reidar Haraldsen, Tommy Edvardsen, Jonas Krogstad, Alexander Forsberg, Steffen Lilleng, Amin Askar, John Muiruri, Steffen Nystrøm. Benyttede innbyttere Tor Erik Moen og Knut Hovel Heiaas

2011 FUVO – LSK 0-3

FUVO detonerte ingen cupbombe, men gutta la ned en skikkelig innsats og gjorde det til en fin fotballkamp for det 1523 betalende.  Hjemmelaget holdt stand i 26 minutter før Pål Steffen Andresen ga LSK ledelsen.0-1 holdt seg til etter timen var spilt da Fredrik Gulbrandsen doblet ledelsen. Kaptein Frode Kippe fikk æren av å fastsette sluttresultatet til hederlige 0-3 i det fire minutter før full tid. FUVO er veldig fornøyd med arrangementet og har også fått rikelig med skryt fra alle. På vegne av klubben vil vi rette en STOR TAKK  til alle som har stilt opp og gjort dagen til et minne for livet for store og små.

• 26 min Pål Steffen Andresen
  • 64 min Fredrik Gulbrandsen
  • 86 min Frode Kippe

Gult kort FUVO: Magnus Thesen

FUVO stilte med følgende lag: Khalid Hacham, Vidar Byfuglien, Trond Einar Finstad, Alex Jacobsen, Chris Lundhaug,Magnus Thesen, Stian Aaserud, Ole Georg Finstad, Gaute Granheim, Ørjan Heiberg, Kent Håvard Eriksen

Benyttede innbyttere: Robert Leistad i 13 min for Gaute Granheim, Steve Johnsen 9 min for Vidar Byfuglien, Dagfinn Korbøl 9 min for Stian Aaserud

LSK: Stefan Logi Magnusson – Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Lars-Kristian Eriksen – Erling Knudtzon, Stefan Gislason, Espen Søgård, Ohi Omoijuanfo – Fredrik Gulbrandsen, Nicolay Solberg

Benyttede innbyttere: Steffan Rustadbakken 10 min for Omoijuanfo, Marius Høibråten 2 min for Gislason, Marius Amundsen 1 min for Pedersen
Benken: Andreas Fjeldstad, Marius Høibråten, Marius Amundsen, Björn Bergmann Sigurdarson, Anthony Ujah, Simen Rustadbakken, Steffen Hjelmtvedt

FUVO gikk videre til 1.ordinære runde i både 2015 og 2016, men oppgjørene mot 2.divisjonslagene Kongsvinger og Asker har ikke brent seg like godt inn i minnene til de ivrigste FUVO-supporterne.

2015 FUVO – KIL 1-3

Kampen mot Kongsvinger i 2015 endte med 1-3 tap etter at Ole-Christina Moltzay hadde sendt gjestene i ledelsen etter 31 minutter. Mats Cato Moldeskred doblet ledelsen etter 68 minutter, mens Petter Linstad skapte litt spenning i kampen med sin strafferedusering med et kvarter igjen å spille. Dessverre var ikke Adam veldig lenge oppe å nikket med storebror KIL, for det tok ikke mange minuttene før Moldeskred fastsatte sluttresultatet til 1-3.

2016 FUVO – Asker 2-3

Året etter møtte FUVO laget de spilte uavgjort mot i siste seriekamp året før, nemlig 2.divisjonslaget Asker. Kampen og spesielt gjestene åpnet kampen forrykkende og ledet 0-2 før kampen var åtte minutter gammel. Sindre Mauritz-Hansen som scoret 38 mål i 2015, stod for begge scoringene. Kim Brenna skapte nytt liv i kampen da han reduserte til 1-2 etter 14 minutter. Fem minutter før pause økte Niklas Tilley Solhaug til 1-3. Kampen så ut til å være over for FUVO-gutta, men i det 79. minutt ble det skikkelig kamp igjen da Ole-Christian Moltzau reduserte til 2-3. FUVO kjempet med nebb og klø for utligning og ekstraomganger, men til tross for et hederlig forsøk, endte kampen med 2-3 tap.