Tilbakeblikk fra 1969. FUVO Romeriksmester i lilleputtklassen

1969 Romeriksmestere i lilleputtklassen: FUVO – LSK 3-0

Nede fra venstre: Roger Myrbråten, Audun Bentsen, Rune Skaarer, Terje Tønnesen, Morten Strøm og Per Ola Fuglu. Stående fra venstre: Tom Brotangen, Edvin Tore Bach-Gansmo, Torgeir Fjeld, Yngvar Fossum og Lars Unes. Innbyttere i kampen var Geir Korsvoll, Frank Fossbråten og Jens Nyerød.

Juniorlaget tapte kretsmesterskapet i siste match, mens guttelaget tapte finalen mot Høland. Lilleputtlaget ble redningen da de klinket til med 3-0 seier over Lillestrøm SK i finalen på Åråsen stadion.

FUVO viste fra start til slutt at de ville vinne finalen, koste hva det koste ville. Etter å ha nådd fire finaler tidligere i 1969 uten å ha vunnet en eneste, så fikk gutta endelig lønn for strevet. Det var en fantastisk kampvilje Nes-representantene la ned for dagen. Laget sjokket LSK med å ta ledelsen allerede etter 5 minutters spill ved Edvin Tore Bach-Gansmo. To minutter senere utnyttet samme spiller en tabbe i hjemmelagets forsvar, og dermed stod det 2-0. Før pause var Lars Unes på plass da en krossball kom, og han gjorde ingen feil. Ballen ble satt i nettet og dermed 3-0 til FUVO etter halvspilt kamp.

Dette resultatet gjorde nok sitt til at FUVO la opp til mer sikringsspill i 2.omgang, men gjestene var likevel best også i denne omgangen, selv om det ikke ble noe mål. Faktum er at FUVO var nærmere dobbelt så stor seier som Lillestrøm var nær redusering.