Tilbakeblikk fra 1991. Fem tidligere FUVO-spillere i LSK

Nederst fra venstre: Hans Olav Myrbråten og Tommy Grønvold. Øverste rad fra venstre: Magnus Aasbrenn, Geir Frigård og Thomas Frigård

 

Geir Frigård: Gikk fra FUVO da han var 14 år. Debuterte  for LSK mot Brann 8.oktober 1989(sist gang LSK ble seriemestere). Var i LSK i to perioder og endte på litt over 100 kamper og scoret nesten 50 mål. Spilte også for Kongsvinger, Ham Kam og Eidsvold Turn i Norge. Proff i Østerrike, Tyskland, Belgia og Frankrike.

Thomas Frigård: Fikk 3 kamper for FUVO som 16-åring i 1989. Endte på kun en i LSK. Var så en liten tur innom Eidsvold Turn, før han gikk til Stabæk og var med på deres opptur i norsk fotball. Avsluttet sin toppfotballkarriere i Norge med spill i Start, før han ble proff i Østerrike.

Tommy Grønvold: Debuterte for FUVO i en alder av 15 år og 4 mnd og fikk med seg 18 kamper i sin første periode i FUVO. I LSK fikk han med seg en kamp før ferden gikk til Eidsvold Turn og Sørumsand. Ble i 1995 hentet til Kongsvinger, som på den tiden spilte på det øverste nivået. Der fikk han ca 30 matcher i løpet av sine to sesonger før han vendte tilbake til Eidsvold Turn. 14 år etter han forlot FUVO gjorde han comeback i moderklubben. Spilte han sin siste a-kamp i en alder av 36 år. Totalt endte han med 12 scoringer på 112 kamper. I dag trener han klubbens a-lag.

Magnus Aasbrenn: Var i likhet med Grønvold i FUVO i to perioder. I sin første periode som 16-åring noterte han seg med 19 kamper. Fikk med seg mange junior og rekruttkamper for LSK, men ingen offisielle kamper for A-laget. Gikk til Lyn i 1995 og fikk med seg 85 kamper og scoret ett mål på sine fem sesonger på de to øverste nivåene for Oslo-klubben. Var fremdeles i sin beste alder (26 år) da han vendte tilbake til moderklubben. Dessverre la han fotballskoene på hylla for å prioritere utdanning i en alder  av 28 år. Endte på 53 kamper og scoret 14 mål for FUVO.

Hans Olav Myrbråten, trolig det største talentet av de alle, men gikk dessverre bort i en mopedulykke i en alder av 16 år.

 

 

Denne artikkelen er sponset av

Ecit Årnes 2020

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg