Tilbakeblikk fra 2006. Året da Skogbygda ble Nesmestere for første gang

Bak fra v: Marius Nordby, Stian Holmen, Magne Frigård, Remi Holmen, Magnus Bråten, Henning Kårstad, Karsten Poll, Kristian Øksdahl og Thomas Bråten. Midten fra v: Kai Gunnar Thøger Andresen, Lars Grenaker, Thomas Antonsen, Gaute Borgenholt, Roger Waaler og Pål Moløkken. Liggende fra v: Kenneth Haslie og Erik Lillås.

Allerede i 1992 var Skogbygda relativt sikre på at de ville sikre seg sitt første Nesmesterskap for seniorer. Den gangen gikk de på et overraskende finaletap mot FUVO. Klubben måtte vente ytterligere 14 år før de med rette kunne kalle seg Nesmestere.

I finalen i 2006 var det imidlertid ingen tvil om hvor seieren ville ende. Før mesterskapet tok til var Skogbygda å regne som en underdog, og kanskje det var med på å tenne spillerne litt ekstra. De første 45 minuttene av finalen mellom Skogbygda og Fenstad SK var jevnspilt, men det var de blå og hvit stripede som kunne gå i garderoben med en 1-0 ledelse, etter at Kristian Øksdahl headet Skaubygdingene i ledelsen like før pause. Etter sidebytte var Skogbygda det førende laget og putta ytterligere to baller bak Fenstad SK sin keeper, Remi Bekkeli. Da dommeren blåste i fløyta etter 90 minutter kunne endelig Skogbyda spillerne heve armene i været og juble for klubbens første Nesmesterskap for seniorer.

Kristan Øskdahl 2 og Remi Holmen scoret målene for Skogbygda i 3-0 seieren over Fenstad SK.

Skogbygda-kaptein Gaute Borgenholt ble kåret til turneringens beste spiller.