Tilbakeblikk fra 2016. R&Å J14 og J16 med strålende innsats i Dronninglund Cup

Det stoppet til slutt i kvartfinale og semifinale for de to R&Å lagene

De to jentelagene til Raumnes & Årnes nådde ikke helt til topps, men det var “næmen” ikke langt unna. For J14 endte cupdrømmen i kvartfinalen, mens J16 gikk enda et steg og røyk først ut i semifinalen. Begge lagene gjorde en heroisk innsats og satte Raumnes & Årnes på kartet. Etter nærmere 20 kamper fordelt på de to lagene er det en sliten, men meget fornøyd Årnes-gjeng som lørdag ettermiddag setter seg på bussen hjem til Nes. Nesinfo tar av seg hatten og stiller seg i gratulantkøen.

Veien til kvartfinalen for J14
J14 startet cupen med et brak. Fire seiere på de fem første kampene i gruppespillet, førte de opp på andreplass plass i gruppa. Med det ble de også klare for A-sluttspillet.

Der vant de en og tapte en, noe som betydde at de hadde kniven på strupen før fredagens match mot Tertnes. For andre gang på de tre siste kampene klarte jentene å vippe et jevnt oppgjør i deres favør. Da dommeren blåste av hadde jentene vunnet 9-8, og var med det klare for kvartfinalen.

I kvartfinalen stod en gammel kjenning fra gruppespillet på den andre banehalvdelen. Det østeriske laget GKL Walderviertel, var nemlig det eneste laget som slo Årnes-jentene i gruppespillet. Nå var det “Pay back time” Dessverre skulle det ikke gå slik. Østerikerne ble nok en gang for sterke og vant kvartfinalen med hele 14-5. Dermed var cupen over for 14 åringene. Men det var en blid og sliten gjeng som fort kom ovet tapet.

Veien til semifinalen for J16
J16 laget hadde trøblete vei til semifinalen. Det var heller ikke noe i gruppespillet som skulle tilsi at jentene nesten skulle gå hele veien til finalen. Laget kvalifiserte seg til A-sluttspillet gjennom å komme på fjerde plass i gruppa si. Heldigvis var det akkurat nok å gå videre. I gruppespillet tapte de den første matchen mot et italiensk lag, men vant den andre. Dermed måtte de i likhet med 14 års jentene vinne den siste kampen fredag morgen for å gå videre til kvartfinalen. En jevn kamp endte med ett måls seier til J16,som dermed var klare for kvartfinale.

I kvartfinalen møtte de Dronninglund IF2, et lag som kom til matchen med fem strake seiere i bagasjen. Men J16 jentene hadde ingen planer om å stoppe å overraske både seg selv og de som hadde tatt turen for å se kvarten. Kampen ble som en kvartfinale skal være,  jevn spennende og med dramatikk til siste sekund. Kampen endte uavgjort, men i ekstraomgangene hadde nes-jentene det lille ekstra inne og vant til slutt 8-6. En fantastisk prestasjon, dermed måtte jentene bare hvile litt før de måtte gjøre seg klare for nok en kamp.

I semifinalen møtte de Hjallerup IF, som dessverre skulle vise seg å bli et littegran for sterke. Årnes-jentene ga danskene kamp til døra, men det holdt ikke helt inn og da dommeren tok fløyta til munnen for siste gang stod det 13-10 på dommertavla, i favør Hjallerup IF. Men for en progresjon. Fra å såvidt gå videre fra gruppespillet, til slutt være SÅ NÆRME en finale. En utrolig prestasjon i en meget stor internasjonal cup med lag fra hele 15 forskjellige land.

Begge jentelagene har gjort en strålende jobb og kvartfinale og  med semifinale som resultat, er det nok flere enn jentene som trenger en ferie etter en hektisk håndballuke i Dronninglund Cup. Men for en oppkevelse det må ha vært for jentene, trenerne og ikke minst den supre heiagjengen som har vært med å heie jentene frem til den suverene prestasjonen jentene har levert.

Denne artikkelen er sponset av

Begravelsebyrået Nilsen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg