Tilbakeblikk fra juni 2018: Nes Ski-løpere nr 1 og 2 i Tanumsloppet

Sondre B. Pedersen og Ådne Gigernes får sine premier.(Foto  Ole Jonny Gigernes og Tanumsloppet)

Sondre B. Pedersen og Ådne Gigernes gikk søndag en 28 km rulleski konkurranse i Tanumshede i Sverige. Tanumsloppet har konkurranser i løp, rulleskøyter og rulleski for løpere i alle aldere igjennom en hel dag ved det store kjøpesenteret Tanum Shoppingcenter. I rulleski konkurransen er det 14 km, 28 km og 42 km. Sondre og Ådne som er junior løpere kunne velge mellom 14 og 28 km og valget falt på 28 km.

Få startende i jr 28 km, men alle starter samtidig så de fikk bryne seg på noen svenske langløpere og fikk kjenne på høy fart i den stekende varmen. Den mest kjente var Marcus Johansson fra langløpslaget Lager 157 Ski Team. Han fikk en 9. plass i Marcialonga i vinter, så han er en bra løper. I tillegg så var Mattias Bryntesson på start.

Ådne og Sondre skulle gå 4 runder av 7 km, mens de som gikk 42 gikk 6 runder av 7 km. Ådne var såpass offensiv så han la seg foran Marcus & co i 1 ½ runde. Da stakk Marcus Johansson fra i tet, han fikk med seg Mattias Bryntesson. Brynteson måtte slippe etter hvert. Ådne gikk i gruppen bak der og var ca 30 sek bak Brynteson når Ådne gikk i mål på sine 28 km. Sondre var med i samme gruppe i ca 1 runde. Da slapp han seg ned litt til gruppen som lå bak Ådne sin gruppe. Sondre kom i mål 2:50 bak Ådne.

Gutta fra Nes Ski prydet pallen i klassen M17-20 🙂

1 Ådne Holter Gigernes Nes Ski 1:04:11 77.7p
2 Sondre B Pedersen Nes Ski 1:07:02 74.4p

Fra  Starten Ådne(204) i rødt  og Sondre (205) i svart (Foto  Ole Jonny Gigernes og Tanumsloppet)