Tiril med sitt livs distanserenn. Endte på en strålende 7.plass

Tiril Udnes Weng

Tiril Udnes Weng leverte nok et imponerende løp da hun lørdag gikk inn til en 7.plass i 30 km fellesstart.

Therese Johaug tok tidlig ledelsen og så seg aldri tilbake. Tiril gikk sammen med løpere fra 7. til 15.plass. Etter halvgått løp lå 24-åringen fra Nes Ski på 13.plass. Etter 20 km var hun helt oppe på 8.plass. Tiril fikk skryt av NRK-kommentatorene for et flott løpsopplegg. Jenta fra Nes gikk ifølge kommentarorene sitt livs løp. Med en runde igjen lå hun på en oppløftende 7.plass, 36 sekunder bak de som kjempet om medaljen. Sammen med A.K Kalvaa klarte hun å rive seg vekk fra de andre i gruppen og suse inn til en meget sterk 7.plass.

Therese Johaug vant i suveren stil foran Heidi Weng og Frida Karlsong og Ebba Andersson.  A.K Kalvaa endte på 6.plass med Tiril Udnes Weng på 7.plass. I mål var de to norske ett minutt bak sølvmedaljevinner Heidi Weng