Tiril Udnes Weng er med å preger toppen i Tour de Ski

Fortsatt 8.plass i sammendraget med tre etapper igjen

Etter fire etapper av Tour de Ski ligger Tiril Udnes Weng på en meget sterk 8.plass i sammendraget. 23-åringen fra Nes Ski markerte seg tidlig med en 7. og 6.plass og lå etter to renn helt oppe på en 4.plass. På nest siste dag i 2019 gikk hun inn til en 15.plass på 10 km fri intervallstart og falt dermed ned til en 8.plass sammenlagt.

Nytt år – nye sjanser

Allerede på den første dagen i 2020 var det tid for den fjerde etappen av totalt sju. Denne gangen stod det 10 km jaktstart klassisk på programmet. Udnes Weng var imidlertid litt uheldig og ble på tampen av løpet påkjørt av svenske Charlotte Kalla. Dette gjorde sitt til at hun falt ned noen plasser og endte til slutt på 11.plass. I mål var hun 1:31,3 bak vinneren Ingvild Flugstad Østberg, som spurtslo Therese Johahaug. Det ble helnorsk på pallen, da Heidi Weng klinket til med å ta den siste pallplassen, rett foran Natalia Neprayeva fra Russland. Opp til 7.plassen var det imidlertid under to sekunder.

Etter løpet fortalte Tiril Udnes Weng følgende til avisen Raumnes.

– Jeg håper jeg kan kjempe om topp ti-plassering sammenlagt, men jeg vet at monsterbakken kan bli tøff for min del, sier Tiril.

– Det gjelder å gå gode renn fredag og lørdag også, sånn at jeg har et godt utgangspunkt før den siste dagen, sier nesbuen om status etter fire etapper, og med tre gjenstående etapper.