To nesbuer på VGs kåring over landets 100 største idrettsstjerner

VG har akkurat lansert sin kåring over landets 100 største idrettsstjerner. Utøverne som VG-juryen har vurdert er så forskjellige at sammenligning og rangering alltid vil være vanskelig. Norge har nå flere idrettsutøvere i store idrettsgrener og ikke bare de smale. Derfor er det å komme på lista, en meget stor prestasjon.

På de tre øverste plassene finner man Erling Braut Haaland på første, mens Jacob Ingebrigtsen og Casper Ruud tar de to andre pallplassene.

Tiril og Jenny har plassert Nes på idretsskartet

Nes har i år fått med seg to utøvere inne blant de 100 beste. Tiril Udnes Weng (langrenn) fra Nes Ski har hatt en formidabel utvikling i 2022 og klarte med den innsatsen å karre seg inn på en 99.plass.

Her er VG sin beskrivelse:

Har overrasket med å ha abonnement på pallplasser denne vinteren, da norske langrennsjenter var nederlagsdømt etter at Therese Johaug la opp. Det har riktignok ikke blitt seier på Weng foreløpig, men hennes jevnhet er gull verdt for muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt.

Den andre personen er også en kvinne, og hun var kun en plass unna topp 50 plassering. 24 år gamle Jenny Stene har vært i verdenstoppen i skyting i flere år, men lykkes spesielt godt i 2022.

Her er VG sin beskrivelse:

Gjorde sin sterkeste prestasjon noen gang da hun skjøt til sølv i OL-øvelsen 50 meter match under høstens VM i Kairo. Finaleskytingen mot Wanru Miao ble et nervedrama av dimensjoner, der Stene uttalte at hun var på gråten på slutten. Kineseren taklet presset best. Hun sikret gullet med det siste skuddet. Sølvet bidro til å sikre Norge en kvoteplass i OL i 2024. Stene sikret seg også et lag-gull under VM.

 

Denne artikkelen er sponset av

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg