Tredje strake hjemmeseier for FUVO G19

G19 1.divisjon. FUVO – Bjerke 3-2 (1-1)

Juniorlaget til FUVO har på ingen måte gjort seg bort i 1.divisjon, kun Ull/Kisa som så langt har vært klart bedre. Søndag tok laget imot Bjerke til den årets sjette serierunde hjemme på eget kunstgress. Et Bjerke-lag som man på papiret var favoritter mot.

Etter en ok start sendte Emil Holen hjemmelaget i ledelsen med en markkryper fra rundt 20 meter. Rett etterpå kjempet Sigurd Flekke Mathiesen til seg ballen, men fra god posisjon avsluttet han utenfor. Det var noe tamt, litt sånn «dagen derpå» tempo over det hele. FUVO hadde god kontroll, men kjørte kampen med håndbraket på og kom aldri inn en god rytme.

Fem minutter før pause ble Ole Kristian Thorset felt rett utenfor sekstenmeteren i det han var i ferd med å finte seg alene med keeper. Dessverre gikk frisparket rett i muren. I det omgangen passerte 45 minutter rotet FUVO-forsvaret det til for seg selv. Et forsøk på pasning tilbake til egen keeper ble snappet opp av en Bjerke spiller som etter litt klabb og babb utlignet til 1-1.

Kunne avgjort kampen i starten av andre omgang

Hjemmelaget startet andre omgangen forrykende med scoring allerede etter to minutters spill. Sigurd Flekke Mathiesen fikk tid og rom da han fra sin høyrekant fikk ta med seg kula noen meter innover før han på elegant vis curlet ballen inn i nettmaskene, utagbart for Bjerke-keeperen. Minuttet senere kom Andre Jørgensen på et knalløp fra sin høyrebackposisjon, men fra nesten død vinkel skøyt han ballen i nettveggen.

FUVO kom til flere gode målsjanser de første minuttene og burde økt ledelsen. Men i stedet for å fortsette å gønne på, så dro de ned tempoet.Tjue minutter ut i omgangen kontret Bjerke inn 2-2, men fem minutter senere ble de redusert til 10 spillere, da en av de måtte forlate banen med rødt kort. Med et kvarter igjen å spille kom avgjørelsen. Ole Kristian Thorseth kriget med seg ballen før han spilte fri en umarkert Sander Tufte Ringes, som var sikkerheten selv alene med keeper. 3-2 til FUVO.

Klatret til 5.plass

Bjerke ga vertene kamp til siste spark, men kom aldri til den skikkelig store målsjansen. Kort oppsummert så  tok FUVO alt i alt en fortjent seier, på en dag da mulighetene til virkelig å overbevise var til stede. Men igjen ble det en sliteseier. Det positive man tar med seg fra kampen er at man nok en gang avgjør en kamp til sin fordel på slutten. Etter seks serierunder ligger FUVO på 6.plass med 10 poeng. Neste kamp er allerede fredag 18.september, borte mot Eidsvold Turn

FUVO stilte med følgende lag: Kristian Rud, Marius Hegli,Sander Tufte Ringnes; Jesper Haug Hoel, André Jørgensen, Sigurd Westby Torjus Murud Heiberg, Ole Kristian Thorset, Sigurd Flekke Mathiesen, Emil Holen og Simen Scharning.

Benyttede innbyttere: Kristian Mellvin Pedersen Bue og Fredrik Thorset

Emil Holen gir FUVO ledelsen 1-0

Sander Tufte Ringnes fastsetter sluttresultatet til 3-2 til FUVO