Trener for R&Å Jenter 20 år, Lena Bøsterud, er meget fornøyd med seriestarten til sine disipler

Drøbak-Frogn – R&Å  24-27 (13-11)

Lå under med to mål til pause

R&Å J20 har fått en god start på sesongen med to klare seire før de søndag tok turen til Drøbak og møte med Drøbak/Frogn. Et lag som de normalt sett burde matche godt.

Kampen startet jevnt og lagene fulgte hverandre like tett som tvillingsøsken helt til det stod 11-11. Men med to scoringer helt på tampen kunne hjemmelaget gå i garderoben med kampens første tomålsledelse.

Seks mål på rappen = Tre mål foran

Drøbak-Frogn økte til 14-11 før Raumnes & Årnes-jentene fikk gjort noen justeringer i forsvar som gjorde sitt til at de kom tettere oppi bakspilleren, samtidig som de fikk bedre kontroll på strekspilleren. Elleve minutter ut i andre omgangen utlignet Maria Løkkevold til 18-18, dermed hadde gjestene tatt igjen hjemmelagets tremålsledelse. I denne perioden var R&Å meget gode. Forsvaret satt som et skudd og det som gikk igjennom tok en heltent Pernille Haug Sæther lett som bare det. Dette førte igjen til kontringer og vipps så gikk de blåkledde fra 18-16 til 18-22 ledelse. Med seks mål på rappen var plutselig de det førende laget.

Drøkak-Frogn ga på ingen måte opp, men kom aldri nærmere enn to mål bak og da dommeren blåste i fløyta for siste gang stod det 24-27 på måltavla.

R&Å-trener Lena Bøsterud var fornøyd med hvordan jentene responderte og klarte å justere seg etter å ha slitt med flere ting i slutten av første omgang og starten av andre omgangen.

• Det var en jevn kamp, spesielt i andre omgang, der vi sleit med kommunikasjon og bytter bakover, som gjorde at vi slapp inn mål fra bakspiller og strek. Fremover klarte vi å utnytte når de var uetablerte i ankomstspillet.
  • Etter at vi fikk justert oss, stod jentene sammen med keeper Pernille (Haug Sæther) veldig godt i forsvar. Godt forsvar = Kontringer og lette mål. I denne perioden gikk vi fra å ligge under med 3 til å lede med 3, og dette lag grunnlaget for seieren. Alle kamper vinnes i forsvar, sier en fornøyd R&Å-trener til Nesfotballen etter at laget tok sesongens tredje strake.

Neste kamp for R&Å-jentene spilles søndag 18.oktober, hjemme mot Bækkelaget 2

R&Å stilte med følgende lag: Pernille Haug Sæther, Tuva Hoel, Maria Løkkevold (4), Emilie Fayen Svendsrud (6), Anna-Celine Nordby Hartman (2), Tuva Dystland, Johanna Nøsterud Hammarström (4), Emma Holtung Lundell (6), Anniken Eriksen Foss (2) og Emilie Sørby Kløfta (3)