Treningskamp. Eidsvold Turn – FUVO 5-1

Kristian Rud og FUVO-gutta fikk det tøft i møte med PostNord-laget Eidsvold Turn

Treningskamp Eidsvold Turn mot FUVO 5-1 (2-0)

FUVO har gjort det bra i treningskampene så langt i vinter med seier over LSK2, EIF og Grei, samt uavgjort mot Grorud 2. Eneste tap så langt kom mot Elverum. Torsdag ventet en skikkelig tøff motstander i Eidsvold Turn. Et Turn-lag som i fjor leverte en solid sesong i PostNord-ligaen (2.div) med 8.plass, kun to poeng fra 5.plass.

Turn med 2-0 til pause

Det ble som forventet tøft mot et Turn-lag med som hadde et større tempo og høyere kvalitet jevnt over hele laget. Etter 14 min endte et innlegg fra høyre inn foran mål til Benedict Notane, som skled ballen over målstreken. Et par minutter senere fikk Kristoffer Bugge en stor mulighet til å utligne, men avslutningen fra tretten meter sneik seg like utenfor stolpen. Hjemmelaget kombinerte innimellom veldig bra og kom til et par feite målsjanser, men Kristian Rud vartet opp med et par supre redninger. Etter en halvtime fikk Eidsvold Turn frispark på kanten av sekstenmeteren. Ballen ble slått inn mot femmeteren der Herman Henriksen fikk stå umarkert å styre ballen i mål. 2-0 holdt seg til pause etter en omgang hvor FUVO virkelig fikk kjenne på tempoet og ballsikkerheten til et meget solid 2.divisjonslag.

To kjappe imot i starten før andre omgangen hadde satt seg

Gjestene fra Opakermoen fikk en marerittstart på andre omgangen med to scoringer imot før det var spilt ti minutter. Det første kom etter et kort frispark fra en Turn-spiller til Jørgen Kolstad, som  fra 22 meter feide avgårde en skikkelig suser som føyk inn oppe i motsatt hjørne. Rett etterpå kom vertene seg fri på høyre. Oliver Stenseth prøvde å legge inn foran boksen, men traff ikke rent og ballen gikk i stedet over Rud og dalte ned på innsiden av bakerste stolpe. Dermed stod det 4-0 før timen var spilt

Rismoen med FUVOs trøstemål

FUVO kjempet seg etter hvert inn i kampen, men med tjue minutter igjen så bommet en FUVO-forsvarer på ballen, med det som resultat at August Jenssen fikk to sjanser til å sette ballen i nettmaskene. To minutter senere var dags et av dagens beste angrep fra FUVO. Kula endte utpå høyrekanten til Oliver Nøvik, som fosset nedover før han serverte et godt innlegg mot Mads Rismoen, som headet inn lagets første og eneste mål for kvelden. Etter 90 minutter i det forholdvis kalde været og litt småglatte kunstgresset på Myhyrer stadion valgte dommerne å blåse av av kampen på stillingen 5-1 til Eidsvold Turn.

FUVO kan si seg sånn passe fornøyd med prestasjonen. Man fikk kjenne på kroppen nivået i 2.divisjon. Flere av de innslupne målene var av den enkle sorten og noe man bør kunne skvise vekk til seriestart. Samtidig får man ikke like god tid til å se opp og finne medspillere som man har gjort i enkelte av årets treningskamper. Innsatsen var det imidlertid ikke noe å si på, og alt i alt så var dette god læring som man tar med seg inn mot neste kamp, som er kvalifiseringskampen borte mot Aurskog/Høland 19.mars

FUVO stilte med følgende tropp: Kristian Rud, Fredik Nilsen, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Thomas Brekken, Sigurd Flekke Mathiesen, Hassan Al-Shimray, Nicklas Brenna Karlsen, Noah Veiby, Kristoffer Bugge, Oliver Nøvik, Mads Rismoen: Benyttede innbyttere: Sebastian Jensen, Sigurd Flekke Mathiesen og Daniar Ali Mohammed. I tillegg måtte FUVO låne reservekeeperen til Eidsvold Turn den siste halvtimen da Kristian Rud måtte gå ut med skade