Treningskamp: FUVO fikk så hatten passet av Sprint Jeløy

Bekmørkt fra start til slutt

FUVO gikk til møte med 4.divisjonslaget Sprint Jeløy som favoritter hjemme på eget gress, men det skulle fort vise seg å bli en tøffere motstander enn forventet. Tommy Grønvold sine gutter fikk en lekse de sent vil glemme. Hjemmelaget leverte en slett opptreden og spesielt defensivt var det lite å rope hurra for.

FUVO-spillerne slet allerede fra start og fikk aldri kampen inn i sin bane. I stedet ble spillerne løpende i mellom og etter, og når de først fikk tak i ballen, så turte/evnet de ikke holde på den.

Gjestene fra Østfold kom til flere store målsjanser før de etter 36 minutter tok ledelsen 0-1 på en heading. Det var først helt på tampen av omgangen at FUVO klarte å sette et litt press på Sprint Jeløy. Det ble også ropt på straffe ved ett tilfelle, men kampens dommer vinket spillet videre.

To kjappe i sekken i løpet av fem minutter i starten av andre omgang

I pausen gjorde FUVO tre avtalte bytter, men til tross for at laget startet med to fine angrep, så hadde ikke tilskuerne rukket å sette seg før kampens andre mål satt i nota bak Kristian Rud, som ikke hadde rukket å kjenne på ballen, før han måtte hente den ut av nettmaskene. Vondt ble til verre da Sprint Jeløy noen få minutter senere økte til 0-3. Da hadde kampuret på Funnefoss stadion ennå ikke  passert 50 minutter.

Vertene kom til en ok målsjanse ved Kim Brenna etter 53 minutter, men dette var ikke dagen for verken Brenna eller resten av FUVO-laget. Bortelaget fortsatte å se ut som en ”million dollar”, mens FUVO-spillerne så ut som de hadde lyst å være alle andre steder.

Det var lite som fungerte og etter 59 minutter økte Sprint Jeløy til 0-4 på et skudd fra 16 meter som sneik seg nede ved stolperoten. Fem minutter senere satt den femte goalen i nettmaskene.

Liten trøst i trøstemål på stillingen 0-5

FUVO hadde lite å by på, men skulle få sitt trøstemål etter 76 minutter. En corner endte hos Eiven Solberg, som klarte å trøkke ballen over målstreken. Gjestene var imidlertid ikke helt ferdig for dagen. Tre minutter senere vartet de opp med et godt angrep endte med et skudd i stolpen, men på returen var en lagkompis frempå og fastsatte sluttresultatet til 1-6 til Sprint Jeløy.

Selv om FUVO leverte en svak forestilling, så skal man samtidig passe på å gi kred til Sprint Jeløy  som leverte en meget solid kamp. Det laget som skal hindre de fra opprykk til 3.divisjon, skal være meget gode. De to siste årene (2018 og 2019) har rekruttlagene til Sarpsborg 08 og Fredrikstad snytt de fra opprykk. 2021 kan fort bli året der de tar steget opp igjen.

Laget fra Opakermoen har en stor jobb å gjøre før LSK kommer på besøk lørdag 24.juli. De håper imidlertid å få til en treningskamp mandag eller tirsdag, men ingenting er avklart. Bunnen er forhåpentligvis nådd, så ting kan sånn sett bare gå oppover fra nå av……

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Oliver Nøvik, Stian Westerheim, Martin Rosenkilde, Thomas Brekken, Nicklas Brenna Karlsen, Jonas Grahn, Sondre Emilsen, Mads Rismoen, Andreas Lundgren og Kim Brenna

Benyttede innbyttere: Kristian Rud, Eiven Solberg, Markus Ellevold, Preben Finstad + to prøvespillere

FUVO-trener Tommy Grønvold har litt å tenke på før LSK kommer på besøk om en uke.