Treningskamp. FUVO rotet bort seieren på overtid

Kim Brenna møtte gamle lagkamerater. Spilte 21 kamper og scoret 8 mål fra høsten 2011 til høsten 2012.

Lørenskog endte i fjor på andre plass i Norsk Tipping-ligaen, mens FUVO vant 4.divisjon og rykket opp. Det er derfor også naturlig at spillselskapene har satt lav odds på Lørenskog som vinner av Norsk Tipping-ligaen avd 1 og forholdsvis stor på FUVO.

Lørenskog har spilt tre treningskamper. Startet med å spille uavgjort mot Grorud U21, for så å slå Ullern , mens de i den siste tapte knepent 2-1 for Kjelsås, som i fjor endte på 3.plass i PostNord-ligaen. FUVO har på sin side slått Oppsal, Ready, Stabæk 2 og Grei, mens de har tapt for Rommen.

Lørenskog – FUVO 2-2 (0-1)

Med sju minutter igjen å spille ledet FUVO 2-0 over Lørenskog, men da dommeren blåste av kampen stod det 2-2 på kampuret. Det siste målet kom to minutter på overtid.

Etter en innledning hvor lagene følte litt på hverandre, klarte FUVO etter hvert å sette et kollektivt høyt press som gjorde at de tok over initiativet i kampen. Det skulle imidlertid gå en god stund før noen av lagene kom til en god målsjanse. Nærmest var gjestene etter et fint angrep som endte med et hardt innlegg fra Øyvind Mellum. Dessverre rakk ikke Kim Brenna raskt nok inn, og ballen føyk forbi.

FUVO var aggressive, vant de fleste duellene, men sleit med pasningskvaliteten på siste tredjedelen av banen. Men etter 32 minutter vartet laget opp med et godt angrep som startet med at laget vant kula høyt på Lørenskog sin banehalvdel. Ballen endte til slutt hos Kim Brenna, som slo knallhardt inn på bakerste til Hassan Al-Shimray, som kontant satte inn 0-1 til FUVO. To minutter senere kunne Hassan doblet ledelsen, men skuddet gikk på feil side av stolpen. Lørenskog tok tak i kampen mot slutten av omgangen,men kom ikke til noe mer en et par nesten sjanser.

Hopen doblet ledelsen med en Hopen-spesial

Andre omgangen startet som første, med et lite overtak til vertene. Men etter 62 minutter økte FUVO til 0-2. Kim Brenna ble felt et stykke utenfor sekstenmeteren.Ørjan Hopen gjorde seg klar og fra litt over tjue meter skrudde han ballen elegant over muren og inn ved stolperoten. En klassisk Hopen-spesial.

Lørenskog reddet uavgjort med scoring i det 83. og 92. minutt

Utover i omgangen tok Lørenskog mer og mer over banespillet, men skapte ikke all verden offensivt. Kampen passerte etter hvert 80 minutter og det hele så ut til å ende med FUVO-seier. Men sju minutter før slutt kom hjemmelagets venstre back seg fri og fikk slått et  godt innlegg til motsatt femmeter, hvor Henrik Hauge fikk stå umarkert og banke inn reduseringen. Vertene presset på mot slutten og to minutter på overtid fikk Lørenskog to cornere etter hverandre. På den siste klarte Lauritz Skjelle å krangle ballen over målstreken. En fortjent utligning sett utfra spill og sjanser, men FUVO-spillerne er nok mest skuffet siden de ledet med to mål, med sju minutter igjen å spille.

FUVO-trener Tommy Grønvold var fornøyd med første omgangen, men synes laget falt altfor mye tilbake til Grei-syndromet etter sidebytte.

• Vi leverte en solid første omgang, periodevis veldig god, men slurvet litt for mye siste tredjedel. Defensivt hadde vi veldig god kontroll og slapp ikke Lørenskog til med noen store målsjanser. I andre omgang fikk vi for mange brudd mot oss og ble løpende litt for mye en og en, i stedet for å gjøre som avtalt, nemlig løpe kollektivt. Samtidig manglet vi litt ro med ballen, ble alt for mye hawaii. Totalt sett en solid første omgang – en mindre god andre omgang, forteller trener Tommy Grønvold til Nesfotballen etter kampslutt.

FUVO stilte med følgende lag: Kristian Rud, Christian Jørgensen, Otto Dahl, Stian Westerheim, Thomas Brekken, Hassan Al-Shimray, Øyvind Mellum, Kristoffer Bugge Holtung, Kim Brenna og Nicklas Brenna Karlsen.

Benyttede innbyttere:  Eiven Solberg, Ovar Skjevdal, Torjus Murud Heiberg og Marcus Ellevold Jensen