Treningskamp. FUVO slo Ready 3-1

Foto er hentet fra treningskampen mellom FUVO og Rommen

Tommy Grønvold tok lørdag med seg gutta sine til Heming kunstgressbane og møte med divisjonskollega Ready. En klubb som hadde sin storhetstid for ca 100 år siden, hvor de var en landets beste klubber. Også kjent for sine 13 norgesmesterskap i bandy og klubben som OL-vinner fra 1952, Stein Eriksen representerte.

FUVO har møtt Ready i treningskamper før, men aldri møtt klubben som i 2019 endte på 7.plass i Norsk Tipping-ligaen, i seriesammenheng.

Heldig FUVO ledelse til pause

I motsetning til de forrige kampene spilte FUVO en svak første omgang, for deretter heve seg fire hakk etter sidebytte og vinne fullt fortjent.

FUVO-spillerne ble løpende mye imellom og etter i store deler av første omgang. Dette gjorde sitt til at Ready fikk styre det meste som skjedde de første 25 minuttene. De kom ikke til så mange feite målsjanser, men trykket godt på. Nærmest scoring var de etter sju minutter, men avslutningen alene med Andre Thomsen gikk til side for mål.

Etter 23 minutter tok FUVO mot spillets gang ledelsen. Et utspark fra Thomsen ble stusset videre fra Kristoffer Bugge Holtung til Kim Brenna, som fra skrå vinkel dunket ballen i mål. Noen minutter senere kom Brenna til en kjempesjanse, men valgte å skyte i stedet for å servere ballen til en umarkert medspiller. Laget fra Opakermoen var farlige hver gang de kom over midten i denne perioden som ble avsluttet med et godt angrep hvor Nicklas Brenna Karlsen serverte et glimrende innlegg til Kristoffer Bugge Holtung, som la igjen til Kim Brenna, som fra 10 meter skøyt på feil side av stolpen.

Helt på tampen av første omgangen ropte Ready først på straffespark, før de rett etterpå kom til omgangens siste mulighet.

Kim Brenna satte inn 3-0 på hodet

Ready var det klart førende laget i første omgang. De var ballsikre og doblet mye på kantene. I tillegg klarte å tre gjennom mye baller sentralt. FUVO brukte enormt med krefter med å løpe mellom og etter uten egentlig å få kjenne så alt for mye på kula.

I pausepraten ble FUVO-spillerne enige om å legge seg litt lavere og tørre å holde på kula litt. Dette ga positivt utslag fra start. Allerede i det første angrepet kunne Kim Brenna doblet ledelsen, men klarte ikke sette ballen i nota fra bakerste stolpe. Gjestene fortsatte å kjøre kampen og etter en times spill slo innbytter Torjus Heiberg en fin pasning frem til Brenna, som til slutt endte i corner. Brenna slo et presist innlegg på første stolpe til Hassan Al-Shimray, som stakk hodet frem og stusset ballen i mål. Minuttet senere holdt Hassan på å hælsparke inn 0-3, men ballen strøk på utsiden av stolpen.

73 minutter ut i kampen kom 0-3. Målet kom godt ettertrykk og fint spill. Det hele endte i et perfekt innlegg fra Nicklas Brenna Karlsen inn foran mål til Kim Brenna, som headet!!!! ballen kontrollert til side for hjemmelagets sisteskanse.

Fem minutter før slutt reduserte Ready til 1-3. En Ready spiller stod i offside, men ballen traff en FUVO spiller som gjorde sitt til at dommeren unnlot å blåse offside. Dette var ikke alle FUVO-spillerne helt enige i, noe som resulterte i at kaptein Kim Brenna i løpet av ett minutt pådro seg to gule og dermed rødt kort. Ready presset på de siste minuttene, men seieren var aldri i fare.

Det var flere som gjorde en solid innsats denne litt sure lørdag ettermiddagen. Hassan Al-Shimray leverte nok en god kamp, det samme gjorde Kristoffer Bugge Holtung. I tillegg var det godt å se Stian Westerheim tilbake på banen, selv om det kun ble en omgang. Viktig spiller som høres over hele banen.

FUVO-trener Tommy Grønvold var fornøyd med prestasjonen til laget

• Vi løp mye i første omgang, men mye feil som gjorde sitt til at vi ble løpende etter. I andre omgang la vi oss litt lavere, holdt litt mer på ballen og fikk Ready til å løpe mellom og etter. Vi skapte bra med sjanser i begge omgangene og vinner sånn sett en fortjent seier, sier Grønvold.

0-1 23 min Kim Brenna

0-2 60 min Hassan Al-Shimray

0-3 73 min Kim Brenna

1-3 85 min

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Christian Jørgensen, Otto Dahl, Stian Westerheim, Thomas Brekken, Ørjan Hopen, Hassan Al-Shimray, Kristoffer Bugge Holtung, Henning Torgnesskar, Nicklas Brenna Karlsen og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Kristian Rud, Torjus Heiberg, Marcus Ellevold, Ovar Skjevdal, Even Myren Nybø og Simen Scharning.