Treningskamp. FUVO tapte 0-3 for Elverum

Da FUVO og Elverum møttes i seriepremieren i 2021 vant Elverum et tett og jevnt oppgjør med 0-1. Et opprykksjagende Elverum-lag endte til slutt på 3.plass, mens FUVO reddet som alle husker plassen rett før gongongen gikk.

FUVO holdt godt følge tross 0-1 til pause

FUVO stilte med en tynnere tropp enn i de to foregående matchene og måtte klare seg uten Kristoffer Bugge, Andreas Lundgren, Hassan Al Shimary, Thomas Holmestad og Mads Rismoen av de som allerede er i klubben.

Etter en jevn åpning på matchen hvor ingen av lagene kom til noen store målsjanser, så tok Elverum ledelsen etter 20 minutter. Gjestene kom seg litt for lett igjennom på høyrekanten og fikk lagt en 45 graders pasning ut til Christoffer Engan, som enkelt satte ballen i mål fra åtte meter.

Elverum så bedre ut enn de gjorde i store deler av fjoråret. Det presset høyt og mange av spillerne hadde god frekvens i beina. FUVO stod godt i mot defensivt og lot ikke gjestene komme til mer enn et par-tre brukbare sjanser hvorav de en gang fant veien til nettmaskene de første 45 minuttene.

FUVO skapte lite offensivt

Offensivt ble det en tøff dag på jobben for FUVO-spiss Tobias Solem Karlsen. Det er ingen tvil om at laget er sårbart helt på topp når Rismoen ikke spiller. I de første 45 minuttene kom ikke FUVO til en eneste skikkelig stor målsjanse. Hjemmelaget manglet litt trøkk i det offensive spillet og pådro seg noen litt for enkle brudd sentralt, men alt i alt en grei gjennomført omgang mot et ett forventet topplag i NTL.

En fra før tynn tropp merket at Stian Westerheim måtte forlate banen etter en drøy halvtime og i pausen måtte Heine Risvik Paulsen kaste inn håndkleet.

Andre omgangen var så vidt i gang da Elverum kom en overgang hvor høyrekanten ble spilt fri i klar offside posisjon. Han fikk fyrt avgårde et skudd fra skrått hold som Kristian Rud reddet, men  Magnus Solum var kjapt frempå returen og satte ballen i mål. Elverum hadde god kontroll på matchen etter sidebytte, men sleit med å komme til de store målsjansene.

Fortjent seier til Elverum

Helt på tampen oppgjøret kom FUVO til sin sine to første skikkelige målsjanser i kampen. Den første endte i corner, og på den påfølgende corneren fikk FUVOs innlånte spiller fra Elverum stå helt umarkert alene inne i boksen og avslutte. Dessverre var det litt lite futt i avslutningen som gikk rett på keeper. Elverum svarte med å gå rett i angrep og fastsette sluttresultatet til 0-3. Målscorer for Elverum var Martin Asserson.

FUVOs assistenttrener Martin Skolbekken var greit fornøyd med lagets prestasjon. Defensivt var det i store deler av kampen trygt og godt, men han synes at de manglet litt trøkk offensivt.

Elverum har skiftet ut ca halvparten av fjorårets stall. Trener Stian Aasen er klar på at de ser bedre ut nå enn de gjorde i 2021. Han var totalt sett fornøyd med hvordan laget opptrådte mot FUVO.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Heine Risvik Paulsen, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Thomas Brekken, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Almin Hrustic, Max (prøvespiller), Nickas Brenna Karlsen og Tobias Solem Karlsen.

Benyttede innbyttere: Tobias Gram-Caspersen, Kristian Rud, Jonas Aarhaug, Emil Holen og en Elverum spiller