Treningskamp: Stabæk 2 – FUVO 1-3

FUVO med sin tredje strake seier

FUVO spilte lørdag sin fjerde treningskamp for året, denne gangen borte mot Stabæk2. Et lag de møtte har møtt to ganger i seriesammenheng, begge i 3.div i 2013. Den gangen endte oppgjøret på Nadderud med 6-0 tap, mens Stabæk tok en knepen 2-1 seier på Funnefoss gress på høsten.

Går man gjennom laget til Stabæk 2 fra den gangen, finner man flere spillere som har gjort seg bemerket større steder enn norsk 3.divisjon. Mest kjent er nok Morten Thorsby, som nå for tiden herjer i Sampdoria. Ellers så kan det nevnes at Daniel Granli (AIK) og Jonathan Rasheed (IFK Gøteborg), begge er å finne i utlandet. I Stabæk finner vi fremdeles Jeppe Arctander Moe og Luc Kassi, som begge har over hundre kamper for klubben. I tillegg finner vi mange spillere med erfaring fra de to øverste nivåene i landet. Mest kjent er nok KFUM sin kaptein, Stian Sortevik.

FUVO med tidlig ledelse

FUVO møtte et ungt Stabæk 2-lag bestående av 2001 og 2002-modeller, hvorav fire trener jevnlig med a-laget og en spiller på det Norske U17-landslaget.

Laget fra Opakermoen fikk en knallstart på oppgjøret med scoring allerede etter fire minutters spill. Venstreback Marcus Ellevold Jensen fant Kim Brenna med en strøken pasning utpå kanten.Brenna dro seg innover før han klinket ballen knallhardt i mål fra kanten av sekstenmeteren. Like etterpå var nesbuene heldige da et kanonskudd traff nedsiden av tverrliggeren og ut bak en forfjamset Kristian Rud i FUVO-buret.

Uavgjort til pause etter en jevnspilt omgang

FUVO lå godt og kompakte, men sleit med å flytte beina fort nok. Stabæk kom til et par farligheter, men måtte ha hjelp av FUVO-forsvaret for å score. Ukonsentrasjon og feilpasning i den bakre firer gjorde sitt til at hjemmelaget snappet ballen og utlignet til 1-1 etter 35 minutters spill.

I pausen manet FUVO-trener Tommy Grønvold om at laget måtte flytte beina kjappere og at ballen måtte sendes raskere og mer presist.

FUVO kontrollerte andre omgangen

FUVO lå godt i ramma og var enda mer kompakte etter sidebytte. Etter 54 minutter kom Kim Brenna seg ned til dødlinja og fikk lagt et hardt innlegg som traff en uheldig Stabæk-spiller og inn i mål. Hjemmelaget skapte ingenting i andre omgang, det var derfor ikke ufjortjent at det var FUVO som æren av å sette inn kampens ssiste mål. Med sju minutter igjen å spille sendte Hassan Al-Shimray en en god ball frem til Kristoffer Bugge Holtung, som fastsatte sluttresultatet til 3-1 til gjestene fra Opakermoen med et velplassert skudd. FUVO står dermed med tre seire og ett tap etter fire treningskamper.

FUVO-treneren var fornøyd med kampen, selv om han var klar på at de fremdeles har mye å jobbe med. Men laget presterte for første gang to ok omganger, hvor den andre var best. Han sa videre at det smakte godt med nok en seier, selv om det på langt nær er det viktigste.

0-1 4 min Kim Brenna (Marcus Ellevold Jensen)