Tung dag på jobben for FUVO

FUVO har prestert godt i de fire første matchene, men i mandagens borteoppgjør mot Strømsgodset2 var de egentlig aldri inne i matchen.

NTL: Strømsgodset mot FUVO 4-0 (1-0)

Løpende i mellom og etter i store deler av matchen

FUVO gikk ut i en defensiv formasjon med tre midtstoppere og håpet som mot Mjøndalen 2 og LSK2 at de skulle klare å tette igjen bakover. Dessverre for nesbuene, så sentrerte ikke Godset spillet så mye sentralt, men var flinkere til å bruke hele banebredden. FUVO manglet toppscorer Mads Rismoen, som sonet for sitt røde kort mot Gjelleråsen og savnet av han mot en sånn type motstander var stort.

Det skulle gå 8 minutter før hjemmelaget kom til kampens første store målsjanse med et langskudd som smalt i tverrliggeren bak FUVO-keeper Andre Thomsen, som for øvrig spilte sin første kamp for året etter. Nesbuene holdt greit unna i et kvarter, men etter hvert så klarte de unge løps og teknisk gode Strømsgodset-spillerne kombinere seg gjennom. FUVO-spillerne var hele tiden litt på etterskudd og etter 19 minutter var det dags for 1-0 til hjemmelaget. En corner ble slått på nærmeste femmeter hvor Albert Thorsen var først på ballen og stusset den i mål

Håp i hengende snøre til pause

FUVO-trenerne så at noe måtte gjøres for å laget inn i matchen. De gjorde derfor et taktisk bytte før det var spilt en halvtime. Midtstopper Marcus Ellevold Jensen ble ”ofret” og inn kom Ørjan Hopen. De gjorde også en liten justering som gjorde at FUVO var litt mer med i matchen mot slutten av omgangen. Etter 41 minutter kom de til sin største målsjanse da et innlegg fra Kristoffer Bugge endte hos Sebastian Jensen, som fra tolv meter prøvde å plassere ballen nede ved stolpen. Dessverre for han og FUVO så stod det en Godset spiller i veien og blokkerte skuddet.

Selv om Godset 2 styret det meste utpå Marienlyst, så hadde FUVO trua på at de kunne snu matchen i andre omgang.

Strømsgodset 2 er det første laget som har kjørt over FUVO i år

Det var også jevnere i starten etter sidebytte. Ingen av lagene klarte å komme til noen sjanser å skrive hjem om, men det var fremdeles hjemmelaget som hadde ballen klart mest. Etter en times spill så var game, set, match i løpet av fire minutter. Uret viste 61 minutter da den tidligere U16-landslagspilleren Keerat Singh Mann ble spilt igjennom, han så opp og la inn foran mål til Marko Lawk Farji, som kontant satte inn 2-0 til vertene. Fire minutter senere kombinerte Godset seg elegant forbi den ene FUVO spilleren etter den andre før ballen endte utpå kanten av sekstenmeteren, der Albert Thorsen feide av gårde et skudd som gikk via et FUVO-bein og inn i mål.

3-0 ble til slutt til 4-0 etter 80 minutter. Andreas Waterfield Skiold fikk ta med seg ballen, lade kanonen og upresset feie avgjorde en suser fra 18 meter som føyk inn helt oppe i vinkelen.

Mange unge og lovende spillere

Om det var Strømsgodset 2 som var så gode eller om FUVO var dårlige kan sikkert diskuteres, men vi kan i alle fall enes om at vi ble imponert over det Godset presterte i denne kampen. Godset har ikke bare fostret Martin Ødegård, i denne matchen var det seks spillere som har vært eller fremdeles spiller med det norske flagget på brystet. FUVO har aldri i årets sesong vært så langt unna poeng, både spillemessig og i målprotokollen.

Neste kamp for FUVO er lørdag 14.mai, hjemme mot Lørenskog. Det blir også årets første gresskamp.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Marcus Ellevold Jensen, Thomas Brekken, Hassan Al-Shimary,Noah Veiby, Oliver Nøvik, Sebastian Jensen og Kristoffer Bugge.

Benyttede innbyttere: Ørjan Hopen. Sigurd Flekke Mathisen, Garib Gerkondani, Andreas Lundgren, Baktiar Rzaev