Ungt FUVO2-lag tapte for Blaker2

Mantvydas Gecas, Sivert Aaslie Asphjell og Alexander Persvangen-Johansen fikk alle sin seniordebut mot Blaker 2 (Foto Bodil Skjevdal)

FUVO 2 – Blaker 2 1-3 (0-1)

FUVO 2 har startet høstsesongen med to seiere, men stilte et meget ungt lag i hjemmemøte med Blaker 2. Hele seks guttespillere fikk sjansen i oppgjøret, hvorav tre 2004-modeller fikk sjansen fra start. Alle tre, keeper Sivert Aaslie Asphjell, Matvydas Gecas og Alexander Persvangen-Johansen, gjorde alle sammen en god figur i deres første møte med seniorfotballen. God kamp leverte for øvrig også de andre guttespillerne.

Gjestene fra Blaker startet kampen best og FUVO-keeper Sivert Aaslie Asphjell skal være glad tverrliggeren var på hans side etter fire minutters spill. Etter hvert tok FUVO mer tak i kampen og etter en halvtimes spill ble Simen Scharning felt i det han passerte Blakers sisteskanse Thomas Haug, men klarte å holde seg på beina slik at han fikk avfyrt et skudd som dessverre for han og FUVO ble reddet på streken. Heller ikke returen klarte laget fra Opaker å sette i nettmaskene.

Etter 35 minutter slo veteranen Thomas Skaalerud et frispark inn i boksen som Sander Svardahl til slutt fikk pirket over målstreken. 0-1 holdt seg til pause. En jevnspilt omgang med få målsjanser, men der de unge FUVO-spillerne hadde størst ballinnhav.

Simen Scharning scoret for FUVO 2

Andre omgangen var så vidt i gang da Blaker-keeperen var uheldig med en avklaring som traff ryggen på Simen Scharning slik at ballen gikk i mål til 1-1. En heldig, men fortjent utligning.

Bortelaget tok på nytt ledelsen etter en times spill. Et innlegg inn i boks endte med to skuddforsøk, hvorav det siste fra Patrick Eriksen Eid endte med nettkjenning.  Ti minutter senere  økte Stian Trobe Solsbak til 1-3 til Blaker 2.

Mot slutten av kampen kom FUVO til to feite målsjanser. Først kom Simen Scharning alene med keeper, men klarte dessverre ikke overliste Blaker-veteranen i målet. Like etterpå fikk Ovar Skjevdal en kjempemulighet, men denne gangen stod tverrliggeren i veien. Dermed ebbet kampen ut med 1-3 tap det unge FUVO-laget.

Neste kamp er onsdag 28.august, borte mot Holter

FUVO 2 stilte med følgende lag: Sivert Aaslie Asphjell, Ovar Skjevdal, Andre Jørgensen, Lars-Fredrik Snildal, Eivind Husås, Filip Amundsen, Mantvydas Gecas, Victor Stensby Hagen, Simen Scharning, Sebastian Wang, Alexander Persvangen-Johansen.

Benyttede innbyttere. Andre Thomsen, Gustav Nordlund og Sindre Poll.