Ungt FUVO2-lag tapte seriepremieren

Even Myren Nybø og resten av FUVO-ungguttene gikk på 2-3 tap i seriepremieren mot Fjellhamar 2

FUVO 2 – Fjellhamar 2  2-3 (0-2)

FUVO har i år valgt å trekke juniorlaget. De fortsetter med egne treninger, men vil spille rekruttfotball i 6.divisjon. Det betyr at årets FUVO2 lag i hovedsak vil bestå av juniorspillere

Det var derfor et meget ungt FUVO2 lag serieåpnet med hjemmekamp mot et betraktelig mer rutinert Fjellhamar 2 lag.Eneste spiller med a-lags erfaring var Otto Dahl, som spilte sin første kamp på 1 ½ år. Han fikk som avtalt spille 20 minutter før han måtte forlate banen.

Fortjent ledelse til Fjellhamar etter 1.omgang

Bortelaget startet best og kom til et par feite målsjanser før de rett etter at Dahl forlot banen scoret to kjappe. Med fasiten i hånden så burde nok hjemmelaget lagt seg lavere fra start av.

Fjellhamar var klart best den første halvtimen. Etter hvert fikk FUVO2 justert slik at de lå mer samlet i ramma, noe som gjorde at de kom mer inn i kampen. Det var allikevel fullt fortjent at Fjellhamar ledet 0-2 etter de første 45 minuttene.

Smartere FUVO2-lag etter sidebytte

Andre omgangen var betraktelig jevnere.Vertene var mer konsentrerte fra start etter sidebytte. Unggutta var disiplinerte og lå kompakte i ramma. Dette gjorde sitt til at Fjellhamar skapet betraktelig mindre etter pause. Hjemmelaget på sin side var først og fremst farlige på kontringer.

Ti minutter ut i omgangen skled Ole Kristian Thorset forbi to forsvarspillere, men keeper reddet mesterlig. Ballen datt imidlertid i beina på Markus Sæter, som satte ballen kontant i nettet. 1-2 og nytt liv i matchen

Hjemmelaget fikk mer kontroll sentralt og trøkket betraktelig mer til i duellene. De manglet bare litt på pasningspresisjonen. FUVO 2 fikk ikke satt inn det siste skikkelige støtet før Fjellhamar gikk opp til 1-3, men de røde og hvite svarte umiddelbart. Nok en gang kom Ole Kristian Thorset på et fint løp bakfra, ble felt og skulle nok hatt straffespark, men hjemmelagets spillere holdt presset opp og til slutt fikk Even Myren Nybø banket ballen over målstreken.

Vertene prøvde seg på en sluttspurt, men det var for sent. Fjellhamar vant kampen sett under ett fortjent, men FUVOs unge spillere skal ta med seg prestasjonen fra andre omgangen, og forhåpentligvis får de med seg noen rutinerte spillere som kan veilede de yngre utover i sesongen.

FUVO stilte med følgende lag: Magnus W. Ilseng, Andre Jørgensen, Ovar Skjevdal, Otto Dahl, Simen Scharning, Even Myren Nybø, Ole Kristinas Thorset, Per Anders Vågan, Jon Erik Tolo, Markus Sæter og Andreas Krybelsrud.

Benyttede innbyttere: Mikael Flisen, Filip André Amundsen og Viktor Stensby Hagen