Vi presenterer FK Toten

 

 

Vi i Nesfotballen har tenkt å følge Norsk Tipping-ligaen avd 1 ganske tett i løpet av d månedene fotballserien vil være i 2020. Vi har i lang tid prøvd å få tilbakemeldinger på våre spørsmål fra alle lagene, men dessverre så er det flere lag som fremdeles ikke har svart på vår henvendelse. Vi velger allikevel å legge ut litt info fra de klubbene vi har fått tilbakemeldinger fra. Så får vi håpe noen av de andre klubbene ser dette og sender oss litt informasjon 😊

De fleste klubbene svarte for en god stund siden, så ting kan ha forandret seg, men litt info er bedre enn ikke noe info.

 

Rykket opp i 2019 etter å ha gått ubeseiret gjennom 4.div

FK Toten ble stiftet i 1995, som øverste ledd i en paraply hvor klubbene Kapp IF, Lena IF og Skreia IL slo seg sammen. I 2015 gikk Lensbygda SK til og Kolbu /KK inn i samarbeidsklubben.  Året etter gikk Skreia IL ut av samarbeidet.

FK Toten har siden nedrykket fra 3.divisjon i 2009 vært et topplag i 4.divisjon. Kun en på de ti siste sesongene har laget blitt dårligere enn nr 3. Det skjedde i 2017. Året etter endte FK Toten på 3.plass, før de i fjor gikk ubeseiret gjennom sesongen og vant 4.divisjon med hele 14 poeng ned til Løten. Det var allikevel ganske stor overraskelse at laget gikk bort og vant kvalifiseringskampen mot Trysil etter 2-1 seier hjemme og 2-3 tap borte.

 

Vi har tatt en prat med assistenttrener hos Toten, Trond Aas, som kan fortelle at årets oppladning har som for alle andre vært trøblete. Etter at koronaen slo til var laget raskt tilbake med to fellesøkter. Klubben har ingen betalte spillere, så derfor slapp man også permiteringsproblematikken.

Laget rakk kun å spille to treningskamper før fotballen ble stoppet 12.mars. Det resulterte i 1-3 tap for Gjøvik/lyn og 1-5 tap for Lillehammer.

Hva er lagets målsetning for årets sesong?

 • Vi har ikke satt noen målsetning, men å overleve er vel naturlig målsetning som nyopprykket.

Aas har som de fleste andre Elverum, Lørenskog og Gjøvik/Lyn som de tre store favorittene, mens han tror andrelagene sammen med Toten vil slite i den andre enden av tabellen

Han vil ikke trekke frem noen spillere han har større forventning til enn andre, men sier at det blir spennende å følge de nye spillerne.

Hvem tror du blir toppscorer i avdelingen og hvem tror du blir lagets?

 • Har ikke oversikt over de andre lagene, men tror fjorårets toppscorer hos oss, Lars Johan Kollshaugen (28 mål i 2019) vil følge opp å bli toppscorer for Toten også i 2020

Hva er lagets sterkeste side?

 • Den sterkeste siden må være samholdet, og det faktum at vi bare er lokale spillere uten noen form for kompensasjon for å drive med idretten vi er så glad i, sier Trond Aas til Nesfotballen.

Spillere inn: Daner Shinwar (Gjøvik/Lyn), Stian Akernes (Gjøvik/Lyn), Simen Schjerve Giæver (Raufoss Fotball), David Synstelien (Raufoss Fotball), Simen Engelien (Kolbu/KK), Mads Hveem (Skreia IL).

Spillere ut: Petter Senstad (Gjøvik/Lyn).

 

Stallen

Keepere: Lars Gunderstuen, David M. G. Synstelien, Marius Laeskogen

Forsvar: Morten Olafsen, Trond Fodstad, Håkon Svellet, Lars Alund, Simen Schjerve Giæver, Jacob Wainwright Hveem

Midtbane: Trond Aass, Thomas Løkken, Steffen S. Hjelmtvedt, Lars Johan Kollshaugen, Mads Wainwright Hveem, Simen Sethne, Kodjo Somesi

Angrep: Joakim Bjørnerud, Jonas Harefallet, Sander Harefallet, Simen Engelien, Stian Akernes

Daner Shinwar

 

Tabelltipset fra Toten

 1. Elverum
 2. Gjøvik-Lyn
 3. Lørenskog
 4. Brumunddal
 5. Gjelleråsen
 6. Nybergsund/Trysil
 7. LSK 2
 8. Raufoss 2
 9. Rommen
 10. Toten
 11. FUVO
 12. Kongsvinger 2
 13. Ull/Kisa 2
 14. Grorud 2

Hjemmeside: www.fktoten.no

Facebook: FK Toten

Annen info:

 • Et lokalt lag som satser på egenproduserte spillere. Stort sett alle har spilt yngresfotball i klubben. Derav kommer klubbens motto: “På Toten produserer vi maten og spillerne våre selv”, forteller assistenttrener Trond Aas til Nesfotballen avslutningsvis.

Denne artikkelen er sponset av

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg